5 gadgets voor een slim huis

20-11-2017

Een slim huis een ver-van-je-bed-show? Echt niet! Er zijn tegenwoordig een heleboel producten, systemen en apps die jouw leven een stuk gemakkelijker kunnen maken. Handig, mooi, tijdbesparend, goed voor de portemonnee en vaak ook best goed betaalbaar. Wooninc. doet alvast een voorzetje! 

1.   KlikAanKlikUit (KAKU) systeem

Je eigen Smart Home systeem, hoe cool klinkt dat? De KAKU-app en producten zijn slimme, makkelijk te installeren toepassingen. Je bepaalt daarbij zelf hoe uitgebreid jouw systeem moet worden. Van het bedienen van lampen vanaf je vakantieadres tot het bekijken van camerabeelden van je huis op je smartphone. Zet een timer voor je rolluiken of stel op je app in dat de verlichting aanspringt zodra de deur opent. Dit is niet alleen heel erg handig, maar de KlikAanKlikUit-app kan er zo ook voor zorgen dat jij je een stukje veiliger voelt. Door gebruik te maken van contact- of bewegingssensoren (waarbij lampen automatisch aan en uit gaan), spring je ook nog eens slim om met de energierekening. Win-win situatie, als je het ons vraagt!

2.   De slimme rookmelder

Je kunt je slimme huis voorzien van tal van sensoren en melders. Als het goed is heb je al een rookmelder die begint te piepen wanneer er rook wordt waargenomen. Kies je echter voor een slimme rookmelder, dan wordt hier nog een aantal functies aan toegevoegd. Het ligt natuurlijk aan het apparaat dat je kiest, maar de meeste slimme melders kunnen een melding naar je smartphone sturen als er gevaarlijke stoffen worden waargenomen. Ideaal, ook wanneer je niet thuis bent. Daarnaast kunnen veel slimme melders zichzelf controleren én houden ze de luchtkwaliteit in de gaten. Andere smart home-apparaten kun je laten communiceren met de melder. De lampen gaan bijvoorbeeld knipperen wanneer er alarm wordt geslagen en de ketel wordt automatisch uitgeschakeld. Dat is pas veiligheid 2.0!

3.   Next-level stopcontacten

Wist je dat er tegenwoordig zelfs slimme stopcontacten te koop zijn? En die zijn handiger dan je denkt. Met op afstand je lichten aan en uit kunnen zetten ben je veel dieven te slim af! Ook je comfort wordt naar een nieuw level getild. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koffiezetapparaat dat jouw bakkie alvast zet, terwijl jij je nog een keer omdraait in bed? Heerlijk! En de prijs? Dat is nog best te doen. Je hebt al een slim stopcontact vanaf 50 euro.

4.   De robotstofzuiger

Eerlijk is eerlijk, stofzuigen is niemands favoriete tijdverdrijf. De robotstofzuiger kan je leven gelukkig een stuk makkelijker maken. Wanneer jij van huis bent maakt ‘ie automatisch een rondje. Alles spik en span? Dan gaat de robot vanzelf terug naar zijn laadstation. Hartstikke handig. En ben je toch nog niet helemaal tevreden? Je kan ‘m, dankzij de app, op afstand vertellen om nog een rondje te maken. Wat wil je nog meer?

5.   Thermostaat van deze tijd.

Je hebt er vast al wel eens over gehoord: Toon van Eneco of de Nest thermostaat van Google. Slimme thermostaten die je inzicht geven in je energieverbruik. En waarmee je de boel op afstand kunt regelen. Nooit meer een verwarming die voor niets staat te loeien. Of juist een lekker voorverwarmd huis als je na een lange dag thuiskomt. En natuurlijk hoort er bij zo’n thermostaat een handige app, zoals Anna-inzicht van de Nederlandse Energie Maatschappij. Nu denk je vast en zeker dat je hier ook de slimme thermostaat van de Nederlandse Energie Maatschappij bij nodig hebt. Maar dat is dus niet zo! Anna-inzicht is beschikbaar voor iedereen met een slimme thermostaat en geeft jou alle informatie over je gas- en elektriciteitsverbruik. Ook leuk: je kunt je verbruik vergelijken met huishoudens met hetzelfde profiel. Je zou er bijna een wedstrijdje van willen maken: wie kan het meest energiezuinig leven?!

 

Op zoek naar tips om geld of energie te besparen? Lees onze eerdere blogposts! 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.