5 tips om je interieur op te frissen!

16-10-2017

Ken je dat? Je woont op een heerlijke plek, je voelt je thuis, maar je bent uitgekeken op je interieur. Hoe kan je er met kleine veranderingen voor zorgen dat je interieur weer aanvoelt als nieuw?

1. Less is more

Ruim daarom eens flink op. Trek alle laden en kasten open en doe spullen weg die je niet meer mooi vindt of eigenlijk nooit gebruikt. Heb je  spullen al minstens een jaar niet gebruikt? Dan kunnen ze weg! Het leuke hiervan is dat je vaak dingen tegenkomt die je helemaal was vergeten. Daarnaast geeft een opgeruimd huis een gevoel van ruimte én je hebt weer een reden iets nieuws te kopen.

2. Verplaats de spullen die je hebt
Zet die leuke pot eens op de grond met een mooie bos bloemen of takken en verplaats je leeslamp naar een andere hoek van de kamer. Door je bank tegen de muur aan te zetten kun je net wat meer rust en eenheid creëren.  Dat frisse gevoel in huis krijg je gemakkelijk én goedkoop door creatief om te gaan met je eigen spullen!

3. Haal groen in huis
Een paar planten of een mooie bos bloemen in huis doen veel voor je interieur. Planten brengen leven in huis. Je kunt verschillende manieren groen in huis brengen. Hangende planten zijn ideaal als je wat minder ruimte hebt. Geen groene vingers? Geen probleem, want vetplanten en luchtplantjes zijn weer helemaal in. Combineer verschillende formaten in potjes en je hebt meteen een leuke eyecatcher in huis, die mooi blijft zonder elke week water te geven.

4. Kleur je leven
Met kleur kun je alle kanten op. Verf één muur in een frisse kleur of kies voor vrolijk gekleurde accessoires zoals kussens. Ook dat saaie oude kastje is weer als nieuw met een likje verf. Er zijn verschillende handige apps waarmee je precies kan zien wat een bepaalde kleur voor een effect heeft in jouw woning. Zo kun je gratis en gemakkelijk verschillende kleuren uittesten op je muur, super handig! (Flexa Visualiser App).

5. Betaalbare inspiratie
In woonprogramma’s op tv zie je vaak prachtige meubels en accessoires, maar deze zijn net iets te duur. Gelukkig zijn er genoeg betaalbare winkels die woontrends oppikken. Het is daarom slim om inspiratie op te doen in de dure winkels, om vervolgens in de goedkope winkels je aankopen te doen. Voor ieder budget is iets leuks te vinden!

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.