Beter een goede buur dan een verre vriend

23-04-2018

Weet jij wat Buurtbemiddeling is?
We wonen met meer dan 17 miljoen inwoners in een klein landje. Dat betekent dat we dicht op elkaar wonen. Ook in Eindhoven en omgeving. Dat heeft voordelen. Heb je jezelf buiten gesloten? Dan is de kans groot dat je voor je sleutel naar de buren loopt. Dicht op elkaar wonen geeft ook een veilig gevoel. Maar dat is helaas niet altijd zo. Buren zijn soms ook een bron van ergernis. Burenruzie komt vaker voor dan je denkt, daardoor kunnen vervelende situaties ontstaan. Hoe los je die op zonder nog meer problemen te krijgen?  Buurtbemiddeling kan je helpen samen weer door één deur te kunnen.

Buurtbemiddeling biedt uitkomst
Soms lopen de irritaties zo hoog op dat het lijkt alsof de situatie niet meer op te lossen is. De sfeer wordt killer en het risico dat het misgaat groeit. Politie inschakelen is nog te vroeg. Precies op dat moment kan Buurtbemiddeling een oplossing zijn. Heb je of ken je mensen die ruzie met de buren hebben? Roep dan de hulp van getrainde buurtbemiddelaars in.

Voordelen van buurtbemiddeling
Buurtbemiddeling is nog niet zo bekend. Maar wist je dat de politie en bijvoorbeeld ook woningcorporaties steeds vaker verwijzen naar buurtbemiddeling? De hulp van een buurtbemiddelaar heeft  een aantal grote voordelen:

  • Ze helpen je met je buurtgenoot in gesprek te gaan.
  • De buurtbemiddelaar nodigt jou en je buur uit om te praten op een neutrale plek.
  • Ook oordeelt de buurtbemiddelaar niet.

Goed om te weten dat buurtbemiddelaars altijd luisteren naar het verhaal van beide partijen. En dat zij geheimhoudingsplicht hebben. Tot slot is buurtbemiddeling ook nog eens gratis.

Wanneer bel je buurtbemiddeling?
Het is goed om te weten wanneer je bij de buurtbemiddeling aanklopt. Dat kan al in veel herkenbare situaties: een blaffende hond, muziek die té hard staat of auto’s die altijd op de stoep geparkeerd staan. Maar ook kinderen die luidkeels verstoppertje in de buurt spelen of een hoop vuilnis in je gezichtsveld. We hebben allemaal wel eens last van onze buurtgenoten. In de meeste situaties lossen we dit zelf op. Vaak is iemand zich namelijk niet bewust van het feit dat anderen overlast kunnen ondervinden van zijn of haar gedrag. Probeer het in eerste instantie zelf bespreekbaar te maken. Met een grapje om de lucht te klaren of de vraag of het rustiger of anders kan. Helaas werkt dat grapje of die ene opmerking niet altijd om het probleem weg te nemen. In deze situaties kan buurtbemiddeling een oplossing zijn. Wist je dat er niet alleen buurtbemiddeling in Eindhoven is? Sinds enige tijd is er ook buurtbemiddeling in Nuenen en Geldrop-Mierlo.

Meer informatie?
Wil je hulp van buurtbemiddeling in Eindhoven, Nuenen of Geldrop-Mierlo? Dan moet je zelf contact opnemen. Dat kan op verschillende manieren: via een contactformulier of  telefonisch. Ga voor meer informatie naar de website van de buurtbemiddeling bij jou in de buurt.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.