De trots van Eindhoven: Dutch Design Week!

20-10-2017

Het is weer Dutch Design Week! Van 21 tot en met 29 oktober kun je genieten van het werk en de concepten van ruim 2500 ontwerpers. De Dutch Design Week is het grootste designevenement van Noord-Europa en trekt jaarlijks meer dan 295.000 bezoekers uit alle uithoeken van de wereld. Met recht de trots van Eindhoven! Verspreid over maar liefst 100 locaties door de hele stad, is het wel een tikkeltje lastig kiezen welke tentoonstelling, lezing, bijeenkomst of festiviteit de moeite waard is. Daarom geeft Wooninc. je een paar tips om je voor te bereiden op je bezoek. Ook zochten we alvast wat hoogtepunten voor je uit!

Bereid je bezoek voor

Met zoveel activiteiten is het allereerst van belang dat je je bezoek goed voorbereid. Heb je beperkt de tijd en zijn er slechts een aantal tentoonstellingen die je wilt bezoeken? Dan kun je  het beste een los kaartje kopen. Wil je alle 9 dagen onbeperkt toegang tot alle locaties? Dan is het ten zeerste aan te raden om een DDW passe-partout te kopen. Met een bedrag van 19 euro per persoon ben je zeer voordelig uit! Koop hier je ticket

Welk thema spreekt je aan?

‘Stretch’ is het thema van deze 16e Dutch Design Week. ‘Stretch’ staat voor de uitdaging om je als publiek in te spannen en buiten je comfortzone te wagen. Kortom, we kunnen een DDW boordevol revolutionaire ideeën en innovatieve oplossingen verwachten! Dit jaarthema is opgedeeld in diverse subthema’s. Handig voor jou, want zo kies je makkelijker een expositie die bij je past. Hier vind je alle agenda’s voor de verschillende thema’s: Bio Design, Digital, Future Concepts, Health, Living, Material, Social Design & Sustainable Design. Je kunt ook kiezen per discipline: design management, designopleidingen, fooddesign, grafisch ontwerp, industrieel ontwerp, product ontwerp, ruimtelijk ontwerp, service design of textiel & mode.  

Wat kan ik écht niet overslaan?

Drie hoogtepunten die je volgens Wooninc. echt niet kunt overslaan:  

Aanrader 1: de Graduation Show

De Graduation Show van de Design Academy is elk jaar weer een absoluut hoogtepunt van de DDW. Hier vind je alle verbluffende en verbazingwekkende projecten en producten van afstudeerders. Van handtassen gemaakt van koeienmagen tot een heuse insectenbar: door de jaren heen is bewezen dat je hier altijd iets bijzonders tegenkomt. Werk van een nieuwe generatie designers, boordevol brandstof voor een nieuwe manier van denken!

Aanrader 2: DDW Music

Kun je maar geen genoeg krijgen van de DDW? Dan kun je ook ’s avonds nog een feestje vieren! Gedurende de week zijn er dagelijks liveoptredens op verschillende locaties in de stad. Voor ieder is er wat wils: van folk, garage en indie tot elektronische muziek. Heb je een passe-partout gekocht? Dan mag je bij de meeste feestjes gratis naar binnen. Vooral de diverse officiële en niet-officiële Opening- en Closing Parties zijn de moeite waard! De volledige agenda van DDW Music check je hier.

Aanrader 3: Dutch Design Awards

De Dutch Design Awards toont en beloont jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De prijsuitreiking? Die vindt natuurlijk plaats tijdens de Dutch Design week. Om precies te zijn: op zaterdag 28 oktober tijdens een avondvullend programma in de Effenaar. Dit mag je niet missen, zeker ook omdat je hier tevens een overzichtstentoonstelling vindt van de crème de la crème van Neerlands design! Wees er wel snel bij, want er is voor het grote publiek slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.  

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.