Flexwonen: iets voor jou?

21-02-2017

Flexwonen is in opkomst. Ook hier in Eindhoven en omgeving. Bij Wooninc. bieden we daarom – als het even kan – deze bijzondere vorm van wonen aan. Maar wat is dat nu precies, flexwonen? Wanneer kom je in aanmerking voor een flexwoning? En past deze vorm van wonen wel bij je? Daar kom je achter in deze blogpost!

Flexibel wonen, wat wil dat zeggen?

Flexwonen. Dat wil zeggen: een snelle, tijdelijke en – natuurlijk – flexibele vorm van wonen voor verschillende doelgroepen. Denk aan het wonen in een voormalig seniorencomplex of juist in een vakantiehuisje. Of tijdelijk verhuizen naar een leegstaand kantoorpand dat wordt omgetoverd tot woonruimte. Een beetje als flexwerken dus, maar dan met woonruimte. Ideaal. Want al die leegstaande ruimtes krijgen zo een nieuwe bestemming. En eigenlijk is dat een hele logische ontwikkeling. Immers: werken wordt flexibeler, we reizen gemakkelijker en ook onze samenleving wordt meer en meer ‘een global village’. Waarom dus niet ook flexibeler wonen?

Voor wie?

Flexwonen is bij uitstek geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een snelle (en betaalbare) oplossing voor een urgente woonsituatie. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding. Of een arbeidsmigrant die hier voor een uitzendbureau gaat werken. Een persoon die door een oorlogssituatie in Nederland asiel heeft gekregen. Een student die in een andere stad gaat studeren. Of iemand die te maken heeft met maatschappelijke opvang maar nu weer op eigen benen verder kan. Kortom, flexwonen is voor mensen waarvan het leven zich op verschillende plekken afspeelt, al dan niet door eigen keuzes.

Iets voor jou?

Flexwonen moet bij je passen. Zo kan het zomaar zijn dat je in een wooncomplex terecht komt waar veel verschillende nationaliteiten zich onder één dak hebben gevestigd. Maar denk ook aan leeftijdsverschillen. Het zal niet de eerste keer zijn dat een oudere bewoner een student als buurman of – vrouw krijgt. Dat betekent dat er daarom een flexibele en tolerante houding van je verwacht wordt. Je zult namelijk rekening moeten houden met elkaars leefgewoonten. Lukt dat? Dan heb je grote kans op een heel fijne en gemoedelijke woonomgeving. Flexwonen brengt leven in de brouwerij! En dat heeft zo zijn charme: wat is er immers leuker dat een grote lach op het gezicht van de buurvrouw als je haar een kopje soep komt brengen? Openstaan voor contact met je buren is dus ook een belangrijke. Een beetje op elkaar letten. Wie weet: misschien sluit je wel vriendschappen voor het leven.

Flexwonen vs. huren met voorrang

Let er wel even op: flexwonen is iets anders dan huren met een zogenaamde ‘urgentieverklaring’ (huren met voorrang). Wanneer je vanwege een persoonlijke noodsituatie niet meer in je huidige woning kunt blijven wonen, dan kun je namelijk ook urgentie aanvragen. Urgentie houdt in dat je voorrang krijgt op anderen wanneer er een sociale huurwoning beschikbaar is. Je moet hiervoor een verzoek indienen bij een speciale commissie die je aanvraag vervolgens zal beoordelen. Meer weten? Hier lees je uitgebreid over huren met voorrang. Geef je echter aan dat je geïnteresseerd bent in flexwonen, dan plannen we op het kantoor van Wooninc. een gesprek met een van onze medewerkers in. Deze zal precies uitleggen wat er van je verwacht wordt. Naar aanleiding van het gesprek kunnen we waarschijnlijk goed beoordelen of flexwonen voor jou geschikt is.

En: wat denk je nu?

Word jij enthousiast van dit verhaal? Heb je zin om met verschillende typen mensen samen te wonen? En ben je toevallig ook nog op zoek naar een geschikte woonruimte? Kom dan gerust eens praten over flexwonen. Flexwonen is niet gebonden aan één bepaalde vorm van huisvesting. We informeren je daarom graag over het aanbod en de mogelijkheden! Kijk voor meer informatie op de pagina over flexwonen.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.