Klaar voor het buitenseizoen? 5 tips om je balkon op te leuken!

04-05-2018
Klaar voor het buitenseizoen?  5 tips om je balkon op te leuken!

De dagen worden langer en de zon laat zich steeds vaker zien. Het is voorjaar en dan willen we niets liever dan weer naar buiten! Dit is dan ook het perfecte moment om je balkon weer eens onder handen te nemen. Want zeg nou eerlijk, jij wilt toch ook van de zon kunnen genieten. Maar dan wel op een gezellige plek. Daarom 5 tips om je balkon weer helemaal ‘the place to be’ te maken.

1. Mix & match met bollen
Het voorjaar staat in het teken van de bloembollen. Zodra de eerste krokussen zich laten zien, wordt het weer ook beter. Bollen zijn ideaal om op een betaalbare manier kleur op je balkon aan te brengen/ of: Bollen zijn de ideale gangmakers op jouw balkon: kleurrijk en betaalbaar. Mix & match; hoe meer verschillende kleuren, hoe beter. Tulpen, blauwe druifjes, narcissen, allemaal dankbare bollen die lang blijven bloeien. Daar word je toch vrolijk van!

2. Voorjaarsschoonmaak
In de winter maak je vaak weinig gebruik van je balkon. Tijd om er eens goed de bezem door te halen! Gooi weg wat je niet meer wil gebruiken, zoals oude potten en planten. Heb je meteen een goede reden om iets nieuws te kopen. Veeg met een ruwe borstel alles een keer goed na en haal een doekje over je stoelen.  Neem meteen je ramen mee, kun je nog meer genieten van het zonnetje wat naar binnen schijnt!

3. Langer licht
De avonden worden  langer. Met wat sfeerverlichting maak je je balkon extra gezellig . Tegenwoordig zijn lampionnen helemaal in. Je hebt ze in alle kleuren en maten en de meeste werken op zonne-energie. Geen gedoe met kabels en elektriciteit dus. En voor wat extra gezelligheid kunnen een paar mooie kaarsen niet ontbreken.

4. Verticale tuin
Ook op een klein balkon hoeven planten niet te ontbreken. Verticale tuinen zijn ideaal voor de balkons met wat minder ruimte. Hang een aantal planten in potten onder elkaar tegen de muur of gebruik hiervoor een speciaal plantenrek. Ook leuk om deze te vullen met kruiden; ze blijven groen, ruiken heerlijk en je kunt ze gebruiken in de keuken.

5. Van binnen naar buiten
We vinden onze buitenruimte steeds meer een onderdeel van onze woonkamer worden. Kleed je balkon daarom eens extra aan met leuke kussens en een mooie plaid. Dit creëert niet alleen een huiselijk effect, maar is ook heerlijk om in weg te kruipen als het ’s avonds afkoelt.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.