Makkelijke kamerplanten

04-10-2017

De kamerplant, iedereen heeft er wel een. Het zijn ideale accessoires om je inrichting op te leuken en daarnaast zorgen ze voor meer zuurstof in huis. Maar welke planten zijn nu helemaal van deze tijd? Wij zetten ze in dit blog voor je op een rijtje.

Terug naar de jaren ’70
Niet eetbaar, maar wel helemaal hip is momenteel de pannenkoekenplant. Deze retro-plant uit de jaren ‘70 met mooie ronde bladeren is een dankbare bloeier. Daarnaast kun je hem eenvoudig stekken. Dus heb je een beetje groene vingers, dan heb je binnen no time een huis vol groen.

Houd het luchtig
Heb je geen groene vingers maar wil je toch graag wat groen in huis halen, dan zijn luchtplantjes ideaal. Deze speelse plantjes hebben geen grond en weinig verzorging nodig. Eén keer in de week een beetje water en ze zijn tevreden. Stop ze in een glazen bol of hang ze in een planthanger aan het plafond; een echte eyecatcher in je interieur.

Erwtenplant
Deze sierlijke hangplant doet haar naam eer aan en wordt in het Engels ‘string of pearls’ genoemd. Door de parelvormige bollen is het een opvallende verschijning die het goed doet in elk interieur. De erwtenplant heeft veel licht nodig en kan ontzettend lang worden. Mooi als hangplant op je kast.

Anti-droge lucht
De blauwvaren geeft niet alleen zuurstof maar zorgt ook voor een goede luchtvochtigheid én haalt schimmels uit huis. Dus niet alleen mooi ook nog functioneel! De blauwgrijze bladeren van deze bladvaren passen goed in ieder interieur. En als je hem af en toe vergeet water te geven, geen probleem. Varens kunnen namelijk lang zonder water.

Glazen tuin
Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker, planten in een afgesloten glazen pot of vaas. Deze planten hebben een eigen eco-systeem waardoor ze zichzelf voorzien van water en zuurstof. Als je een beetje handig bent, kun je dit ook nog eens zelf maken. Zeker weten dat je iets unieks hebt.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor je interieur? Bekijk dan hier de 6 woon-hotspots voor je interieur!

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.