Trendy wonen met wat je al hebt

22-05-2017

Raak jij ook zo enthousiast van woonwinkels en woontijdschriften? Je krijgt dan meteen zin om zelf aan de slag te gaan. Koper, botanical, geometrisch, marmer, industrial, pastels. Meegaan met de laatste trends voor je interieur is superleuk. Alleen je portemonnee is er minder blij mee. Daarom geven wij je vijf handige tips om je interieur een nieuwe look te geven. En ze zijn ook nog eens gratis!
 

1. Schuiven maar

Klinkt simpel, en dat is het ook. Kijk maar eens rond in je woonkamer. Hoe lang staat dat kastje al tegen de muur en die bank voor het raam? Wissel ze eens om. Vraag een vriendin om mee te helpen. Zij komt misschien wel met een verrassend idee waar je zelf niet op komt, omdat je het al jaren zo hebt staan. Ook nog eens gratis!
 

2. Kasten opruimen

De afgelopen jaren heb je een aardige collectie vazen en kandelaars opgebouwd. Na verloop van tijd verdwijnen ze naar zolder, of een plank in de kast. Om weer plaats te maken voor je nieuwe aanwinst. Trek die kast eens open! Je zult verrast zijn over wat je aantreft. Die oude vaas van drie jaar geleden blijkt dan weer helemaal van nu te zijn!
 

3. Accessoires overschilderen

Potten en vazen geven je interieur een eigentijdse look. Toch raak je er op uitgekeken. Had je net alles in betonlook, is ineens alles weer koper dat er schittert. De oplossing is simpel en goedkoop. De schappen van de doe-het-zelf-handel liggen vol spuitbussen en plakfolies en alle denkbare kleuren. Genoeg om die zwarte vaas met grijze waas te pimpen. Ook leuk: plak het voor de helft af en spuit alleen de bovenzijde in een sprankelende kopergloed.
 

4. Anders ophangen

Niets leuker dan een wand vol met familieportretten en reisfoto’s. Alleen zie je ze na drie jaar niet meer hangen. Tijd dus om te schuiven. Haal alle lijsten van de wand en leg ze op de vloer. Vervang wat foto’s en voeg een trendy afbeelding uit een tijdschrift toe. Maak op de vloer een nieuwe compositie. Zo heb je een voorbeeld hoe het komt te hangen.
 

5. Maak groepjes

Wat je met je foto’s doet, kun je ook doen met kandelaars, bijzettafeltjes of planten. Hoe verschillend ook, een groep kandelaars op een dienblad is een interieur statement. En als al die kaarsen branden, kan de sfeer niet meer stuk!

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.