Wonen in Eindhoven: Strijp

10-07-2017

Vandaag, in het laatste deel van de serie ‘wonen in Eindhoven’ lees je over stadsdeel Strijp. Een bijzondere plek om te wonen: het stadsdeel met de voormalige ‘Verboden Stad’ Strijp-S is een plek vol historie, maar heeft zich nu ontwikkeld tot de meest creatieve plek van Eindhoven. Maar er is meer! Hier vind je oude fabriekshallen, die zijn omgetoverd tot bijzondere winkeltjes, hippe horecazaakjes en toffe woningen, maar ook dorpse pleintjes die de typische ‘Eindhovense gemoedelijkheid’ ademen. Welkom in Strijp!

Strijp-weetjes

  • Het paradepaardje van Strijp is stadsdeel ‘Strijp-S’. Het industriepark werd groot gemaakt door Eindhovens trots Philips. Op het hoogtepunt werkten hier dagelijks zo’n 10.000 mensen. Een stad op zich! Het terrein werd omgeven door hoge hekken en slagbomen. Zonder pasje geen toegang, en daarom werd Strijp-S al snel de ‘Verboden Stad’ genoemd. Ongeveer tien jaar geleden werd het gebied herontwikkeld. Tegenwoordig wordt dit stadsdeel gezien als het creatieve en culturele hart van Eindhoven.

  • Strijp ‘has it all’. Naast het stadse Strijp-S vind je hier namelijk ook het Sint-Trudoplein, dat nog altijd het karakter van een dorpscentrum ademt. De terrasjes, oude bomen en de kerk geven het plein een knusse sfeer. Liever de drukte opzoeken? Het stadscentrum van Eindhoven vind je op loopafstand!
  • Terwijl veel mensen automatisch ‘industrieel’ koppelen aan Strijp, is er ook ruimte voor natuur en landschap. Voor een frisse neus trek je het Philips van Lenneppark in of maak je een wandeling door het Philips de Jongh wandelpark.
  • Ben je op zoek naar een écht luxe stulpje? Dan vind je aan het Philips de Jongh wandelpark het indrukwekkende landhuis en landgoed de Wielewaal, de voormalige verblijfplaats van Frits Philips. En.. het staat te koop: zowel de villa, de bijgebouwen en het landgoed van ruim 142 ha. Dat is even groot als Central Park! De prijs? Die is op aanvraag, maar rond de 20 miljoen euro.

Dit moet je gezien hebben!

  • Eten, borrelen of uitgaan? Strijp kent ontzettend veel leuke horecagelegenheden. Het koffiehuisje is the place to be voor, inderdaad, een kop koffie (of een biertje) met een taartje - vraag zeker eens naar de worteltaart. Bij het naastgelegen Ketelhuis kun je ’s avonds terecht voor een hapje – al dan niet met livemuziek, en in het weekend voor leuke feestjes of een comedyshow. Bij Wynwood ga je chic uit eten en bij Soul Kitchen maak je nieuwe vrienden én mag je alles proeven voor een schijntje. Schuif aan bij ’t Pleintje voor dorpse gezelligheid, oma’s recepten en de lekkerste salades van Eindhoven.
  • Boodschappen doe je bij het kleine winkelcentrum aan het Trudoplein, de AH XL aan de Limburglaan of Vershal het Veem op Strijp-S. Op donderdag vind je op het Trudoplein een kleine weekmarkt. Voor de grote markt op zaterdag ben je in het nabijgelegen Woensel aan het juiste adres. Op Strijp-S vind je voor de liefhebbers ook een kleine bio supermercado: Onder de Leidingstraat.
  • Sportfanaten halen hun hart op in het bijzondere 040 BMX Park, Area 51 Skatepark of klimhal Monk. Yogafanaat? Je kunt terecht op het strandje bij Onder de Leidingstraat of bij het Ketelhuis. Daarnaast vind je in Strijp ook een sportpark en een sporthal. Maar een rondje joggen in het Philips de Jonghpark kan ook! Kortom, voor ieder wat wils.
  • Strijp echt leren kennen? Vergeet dan ook niet om een bezoekje te brengen aan (film)theater het Natlab, het iconische Evoluon en tot slot natuurlijk het Philips Stadion, want ook dat is te vinden in stadsdeel Strijp!

 

Zo veel te zien, zo weinig tijd!

Tenzij je natuurlijk gaat wonen in dit prachtige stadsdeel. Ben jij er al uit? Bekijk voor je je beslissing maakt ook de eerdere delen uit deze serie, over Eindhoven centrum, Woensel, Tongelre, Stratum en Gestel.

Welke hotspots in Strijp zou jij nog echt willen toevoegen aan dit rijtje? Wat mogen nieuwe bewoners zeker niet missen? Laat het ons weten! 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.