Wonen rondom Eindhoven: past dat bij jou?

06-04-2018

Wie van het stadse leven houdt, woont in Eindhoven goed. Een ruime keuze aan winkels, restaurants en vermaak. Maar wat denk je van alle prachtige kleinere plaatsjes rondom Eindhoven? Rustiger wonen, met de natuur om je heen en nog steeds veel voorzieningen en vermaak. Dit hoeft geen droom te zijn: wonen naast landgoederen, leven naast Van Gogh of een kabbelend beekje, het kan allemaal.

Klein, middel of groot?

Al die mooie omliggende dorpen zetten je ook aan het denken: woon je liever in een gemoedelijk klein dorpje of is anonimiteit voor jou belangrijker?  De dorpen rondom Eindhoven zijn in te delen in drie categorieën:

  • < 10.000 inwoners: Bergeijk, Bladel, Heeze-Leende, Oirschot en Reuse - De Mierden

  • 10.000 tot 3000 inwoners: Nuenen en Waalre

  • > 30.000 inwoners: Best, Geldrop-Mierlo en Veldhoven.

Voor natuurliefhebbers

Ja, liefhebbers van groen: in onze regio haal je je hart op. Zo ben je in Bergeijk, Best, Bladel of Geldrop-Mierlo  omringd door prachtige natuur. In Bergeijk wandel je heerlijk langs het riviertje de Beekloop. Deze zijrivier van de Keersop staat direct in verband met een viskwekerij. Een bezoekje waard voor verse vis. En vergeet natuurgebieden De Maaij en het internationale Plateaux-Hageven in Bergeijk niet. Dit zijn prachtige bossen en akkers. Met kinderen in de stad, speel je in stads-speeltuinen of stadsparken. Maar buiten de stad wandel je, met kinderen of  je hond lekker lang in de bossen.

Helemaal aan de andere kant van Eindhoven, in Best, kom je veel langgevelboerderijen tegen. Dit is een type boerderij met cultuurhistorische waarde. Deze boerderij vind je alleen maar in België en in de buurt van Limburg en Eindhoven. Zeker niet in de stad. Op de fiets is deze omgeving prachtig te verkennen. Fietsroute Best – Sint Oedenrode – Best is een aanrader.

En ben je op zoek naar een woning in de buurt van Geldrop-Mierlo? Dan woon je straks in de buurt van natuurreservaat de Strabrechtse Heide. Ideaal om tot rust te komen, te midden van de natuur. Echt uniek is Kasteel Geldrop, met haar Engelse landschapstuin. In hartje centrum loop je de omringde Engelse tuinen in. Er zijn bankjes waar je even kan rusten en je kunt er rondstruinen over de vele kronkelden wandelpaden, genietend van de prachtige bomen. Wist je dat er zoveel groen in de buurt was?

Leuke uitstapjes en cultuur

In Eindhoven zijn veel leuke musea, maar ook in de regio vind je cultuur en andere vrijetijdsbesteding. Ken je bijvoorbeeld het Eicha museum in Bergeijk, waar je mee wordt getrokken in het verre verleden? En als je meer interesse hebt in typisch Hollandse producten, ga dan naar het Fietsenmuseum. Je kunt hele dagen vullen met bezoekjes aan musea in de omgeving. Er is voor elk wat wils: van het oorlogsmuseum en het klompenmusem in Best tot het weverijmuseum in Geldrop. Een van onze bekendste schilders van weleer is Vincent van Gogh. Hij zwierf rond in Europa, woonde nergens lang. Zo heeft hij ook even in Nuenen gewoond. En dat zie je op veel plekken in en om het dorp nog terug.

Met kinderen in een museum rondlopen kan een uitdaging zijn. Gelukkig hebben de mooie dorpen rond Eindhoven meer te bieden. Aapjes kijken en andere mooie dieren, bekijk je in BestZoo of Zoo Veldhoven maar ook in Dierenrijk Nuenen. Op de websites van de omliggende gemeenten vind je meer informatie over dierentuinen en andere culturele uitstapjes.

Scholen voor de kinderen

In de stad heb je vaak veel keuze uit basisscholen en soorten onderwijs. Maar loop je ook het risico dat je op een wachtlijst terecht komt. In de omliggende dorpen staan verschillende basisscholen, dus qua basisonderwijs heb je overal ruime keuze. En zijn er veel minder of geen wachtlijsten. Bladel, Oirschot, Nuenen, Best, Geldrop en Veldhoven hebben naast basisonderwijs ook een middelbare school.

Sporten en bewegen

De keuze aan sportverenigingen in een stad is vaak enorm. En hoewel je in zo’n groene regio natuurlijk volop kan fietsen, wandelen en hardlopen, wil je misschien ook sporten. Zo heeft Best twee sportparken: De Leemkuilen en De Naestenbest. Hier beoefen je verschillende sporten, van voetbal tot hockey en van tennis tot zwemmen. In Geldrop kun je tafeltennissen en er is een mooie golfbaan aangelegd. En in Heeze zijn er verenigingen voor o.a. basketbal en korfbal. Ook Nuenen is sportief met een vereniging voor badminton of breakdance. Ook sporten die nog niet zo bekend zijn, zoals handboogschieten of kanoën, kunnen in onze groene omgeving. Waalre biedt beide sporten! In Waalre bieden ze zelfs handboogschieten of kanoën aan.

Gezondheidszorg

Ben je er van overtuigd dat je ook in een van deze mooie dorpen kunt wonen? Dan wil je natuurlijk ook weten dat je in goede handen bent qua zorgvoorzieningen. Daar hoef je je zeker geen zorgen om te maken, de zorg in de regio is goed geregeld. In ieder dorp is een huisartsenpraktijk, apotheek en tandarts aanwezig. Geldrop en Veldhoven hebben zelfs een eigen ziekenhuis.

Wil je nog meer informatie? Kijk dan eens op de sites van de gemeenten zelf. Ben je er al uit in welk dorp jij het liefste wilt wonen? Bekijk dan ons woningaanbod in de regio.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.