Zo ga jij de januariblues te lijf!

09-01-2017

De feestdagen liggen weer achter ons, maar het gure weer duurt nog even voort. En onze goede voornemens? Die zijn vaak halverwege de maand al mislukt. Het maakt dat we ons stiekem allemaal een tikkeltje lusteloos voelen. Niet bepaald de gezelligste maand van het jaar. Of toch wel? Met deze tips kun jij ook in januari het meeste uit je dagen halen. Wat nou januariblues?

1.    Maak het gezellig thuis

Een goede voorbereiding is het halve werk. Waarschijnlijk zit je nu liever binnen dan buiten: zorg daarom dat je huis gezellig is. Die kerstverlichting mag je best nog even laten hangen. De open haard kan ook heus nog een keer aan. En alhoewel de kerstboom op een gegeven moment echt wel de deur uit moet, kun je jouw huis wel alvast opvrolijken met andere bloemen en planten. Een klein beetje groen en voorjaar in huis halen, doet vaak wonderen!

2.    Goed eten

Misschien heb je het goede voornemen om gezonder te gaan eten, na alle kerstdiners, oliebollen en appelbeignets. Dan is de overgang naar een bordje sla natuurlijk wel erg groot (en moeilijk vol te houden). Gelukkig kunnen gezond en lekker eten ook echt wel samengaan! Google maar eens: online is meer dan genoeg inspiratie te vinden. En af toe smokkelen is menselijk. Een zelfgemaakte appeltaart, een kop warme choco of een lekker worstenbroodje – want ook dát hoort bij januari. Dubbel feest dus, want een zelfgemaakt baksel smaakt niet alleen het allerlekkerst, maar is ook nog eens een leuke bezigheid en geeft een heerlijk huiselijk gevoel.

3.    Erop uit!

Donkere dagen? Zoek het licht dan zelf op. Ga erop uit. Leuke dingen doen. Ook in Eindhoven en omgeving hoef je je in januari echt niet te vervelen. Ga eens naar een gezellige film in een van de vele bioscopen die onze stad kent. Ga naar een nieuwjaarsconcert. Of bezoek de Feelgood Market in het Klokgebouw op zondag 22 januari. En ook de bossen lenen zich in de winter uitstekend voor een heerlijke winterwandeling. Wedden dat je een stuk vrolijker thuis komt? Bekijk hier alvast de UITagenda voor januari.

4.    Zoek de warmte op

In de januaridagen is het ook prettig om de warmte op te zoeken. In het meest gunstige geval boek je een vakantie naar de zon, maar het kan ook eenvoudiger. Een kleed op de vloer, een paar warme gebreide sokken, een plaid op de bank en een kaarsje op tafel doen al wonderen. En een keer de zonnebank opzoeken (of alleen de gezichtsbruiner) geeft je niet alleen een gezonde kleur, maar ook een heerlijk gevoel. De warmte opzoeken kan natuurlijk ook buiten de deur. Boek samen met je geliefde of een vriend(in) een hotelovernachting, misschien wel met een bezoekje aan de sauna erbij en ’s avonds zoek je de warmte op in een knus café of gezellig restaurant.

5.    Maak plannen!

Wat wil jij in 2017 écht bereiken of doen? Misschien is het tijd voor een nieuwe baan, verre vakantie of een verhuizing. Maar ook over de kleine dingen mag je dromen: wellicht heb je plannen om meer tijd door te brengen met je familie of vrienden, wil je beter worden in een bepaalde sport of ben je op zoek naar een nieuwe hobby. Geef de muren van je huiskamer een likje nieuwe verf of bedenk een nieuwe indeling voor je keuken. Alleen het maken van deze plannen zal je dag al opfleuren. Kom maar op met 2017!

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.