Zo kom jij je verhuisdag zonder stress door

28-08-2017

Ga je binnenkort verhuizen? Daar komt een heleboel bij kijken. Stress! Of toch niet? Want, hoe cliché ook: een goede voorbereiding is het halve werk. Geen zorgen dus, want met deze tips is verhuizen een eitje.

1.       Planning

Is de dag van de sleuteloverdracht inmiddels bekend? Plan de verhuisdatum dan zo snel mogelijk. Zo heb je voldoende tijd om hulp van vrienden, familie of een verhuisbedrijf in te schakelen en eventueel een vrije dag te nemen. Wijzig je adres op tijd bij de gemeente, dit kan vanaf 4 weken vóór je verhuizing. En ook handig: maak gebruik van de PostNL verhuisservice. Je geeft je nieuwe adres door en PostNL stuurt je post (tegen betaling) door naar je nieuwe adres en geeft de adreswijziging door aan bekende bedrijven.

2.       Selectieproces

Verhuizen is het ideale moment om je woning eens van oude spullen te ontdoen. Maak voordat je begint met inpakken een selectie van spullen die je toch nooit meer gebruikt. Kledingstukken die je al langer dan een half jaar niet hebt aangehad? Breng ze naar de kledingcontainer en maak iemand anders blij. Potten, pannen, meubilair of apparatuur waar je nooit meer naar omkijkt? De kringloopwinkel neemt het vast graag van je over.  

3.       Slim inpakken

Wie slim inpakt, bespaart zichzelf heel wat frustratie bij het uitpakken. Pak je spullen per kamer in en label de verhuisdozen, bijvoorbeeld met kleurcodes. Handig, want zo weten jouw verhuizers direct waar de dozen naartoe moeten. Vouw kledingstukken aan hangers niet een voor een op, maar doe er een vuilniszak om. Dan kun je ze op de hangertjes laten en makkelijk weer ophangen in je nieuwe huis. Wikkel je servies in handdoeken en pak borden verticaal in, zo is de kans op breken kleiner. Schroef meubels uit elkaar en bewaar de schroefjes en boutjes in zakjes, die je óp het betreffende meubelstuk plakt. Heb je toevallig een of meerdere rolkoffers? Die moeten sowieso mee, dus waarom zou je ze niet vullen met zwaarder spul zoals boeken? Twee vliegen in één klap!

4.       Bespaar kosten

Een verhuizing is een goed moment om eens kritisch naar je huidige energie-, telecom-, en internetabonnementen te kijken. Kan het elders goedkoper? Stap dan over. Daarnaast komen bij een verhuizing vaak meer kosten kijken dan je had verwacht. Zonde, want veel daarvan zijn onnodig. Vraag hulp van vrienden of familie en bespaar uitgaven aan de verhuisservice. Vaak heeft iemand in je omgeving wel een aantal verhuisdozen, een aanhanger of busje te leen. Trakteer je helpers in de middag op een betaalbare maar lekkere lunch zoals een zelfgemaakt soepje met broodjes. O ja, en controleer of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

5.       De verhuisdag

Je kunt nog zo goed voorbereid zijn, zo’n verhuisdag loopt altijd anders dan verwacht. Om je voor te bereiden op onvoorziene omstandigheden is het verstandig op tijd te beginnen. Zeker als je een aantal keer op en neer moet rijden tussen je oude en nieuwe woning. Bedenk vooraf goed wie welke taken kan uitvoeren, zodat het (na eerst een kop koffie natuurlijk) voor iedereen duidelijk is wat ze te doen staat. ‘Merk’ van tevoren de kamers in je nieuwe huis zodat je helpers de gelabelde dozen in de juiste kamer zetten. Zorg op tijd voor een hapje en een drankje en bovenal: relax! Verhuizen is iets leuks, weet je nog?

PS Op zoek naar een woning? Wij helpen je graag bij je zoektocht. Voor beschikbare huur- en koopwoningen in de regio Eindhoven ga je naar Wooniezie.nl. 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.