Zo zorg je voor meer woonplezier

19-01-2018

Ben jij graag thuis? Stel jezelf eens deze vraag. Kun je daar geen volmondig ‘ja’ op antwoorden? Geen reden voor paniek, niet elk huis voelt direct als thuis. Maar ook zonder te verhuizen kun jij jouw woonplezier aanzienlijk verbeteren. Met deze 4 tips woon je een stuk fijner.

 1. Ruim eens goed op

  Tijd om het jaar fris te beginnen: ruim je huis eens goed op. En dan niet alleen voor het zicht. Een opgeruimd huis staat gelijk aan een opgeruimd humeur. Een net huis lijkt groter, is makkelijk schoon te maken en bespaart je dus later een boel tijd.

 2. Verander de indeling

  Neem de indeling van je woning onder de loep. Schuif bijvoorbeeld met je meubels of deel je kasten opnieuw in. Op zoek naar rust en ruimere looppaden? Vorm dan denkbeeldige blokken van meubels en tapijten. Een andere indeling voelt als een totaal nieuw interieur, maar dan zonder geld uit te geven. Nog een tip: kijk eens binnen bij je buren. Hebben zij de ruimte anders ingericht? Daar kun je veel inspiratie uit halen.

 3. Maak het gezellig

  We kiezen vaak praktische materialen als tegels en leer. Makkelijk, maar ook een beetje kil. Kleed je woonkamer aan met een lekker zacht vloerkleed, plaid, poefje of kussen. Ook kaarsen zijn echte gezelligheidsbrengers. Ook groen laat je huis leven. Kies voor één grote plant, of zet een paar kleintjes in een groep bij elkaar. Een mooie bos bloemen op tafel zorgt ook meteen voor sfeer.

 4. Verzamel herinneringen

  Een plek voelt prettiger wanneer je er fijne herinneringen hebt gemaakt. Dat geldt ook voor je huis. Vraag vrienden over de vloer voor een etentje of spelletjesavond en vul je huis met gezelligheid. Heb je mooie aandenkens aan reizen of bijzondere momenten? Gebruik deze foto’s of spullen in je interieur. Zo maak je jouw interieur direct wat persoonlijker.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.