Inschrijven

Wij bieden onze huurwoningen aan op Wooniezie. Om hierop te kunnen reageren, schrijft u zich in. Dit is helemaal gratis. Vul uw naam, geboortedatum, huidige adres, telefoonnummer en e-mailadres in. En ook gegevens zoals uw verzamelinkomen en uw gezinssamenstelling.

Staat u al ingeschreven? Vergeet dan niet om uw inschrijving elk jaar te verlengen. Zorg er ook voor dat uw gegevens actueel zijn, zoals uw verzamelinkomen of uw telefoonnummer.

Veel gevraagd over Inschrijven

Mijn partner is overleden. De inschrijving staat op zijn of haar naam. Hoe regel ik dat de inschrijving op mijn naam komt?

Algemeen

Neem contact met ons op en zorg dat u ons een kopie van de overlijdensakte toestuurt. Wij passen de inschrijving dan aan.

Vervalt mijn inschrijving als ik niks van me laat horen als jullie mij een woning aanbieden?

Algemeen

Nee, uw inschrijving vervalt niet. Als u niet reageert binnen de gevraagde termijn, benaderen we de volgende potentiële huurder. Reageert u 3 keer niet op een woningaanbieding? Dan wordt uw inschrijving automatisch voor 3 maanden geblokkeerd. U kunt dan 3 maanden niet meer reageren op het woningaanbod. 

Wat kost inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

Inschrijven is gratis, net als het verlengen van uw inschrijving.

Mijn familielid/kennis wil zich inschrijven op Wooniezie, maar kan zelf niet met een computer omgaan. Hoe regelt hij/zij de inschrijving?

Algemeen

U mag de inschrijving voor uw familielid, vriend(in) of kennis regelen. Is hij of zij ouder dan 55 jaar? Dan is hij of zij ook van harte welkom bij SeniorenPunt voor advies over wonen en zorg, en voor hulp met de inschrijving.

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

Algemeen

Hiervoor heeft u uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. U vindt uw verzamelinkomen op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. Schrijft u zich samen met iemand anders in? Tel dan van alle meeverhuizenden het verzamelinkomen bij elkaar op. Het inkomen van kinderen hoeft u nooit in te vullen, ongeacht de leeftijd. Vul de kinderen wel in bij het aantal meeverhuizende personen.

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

Algemeen

.

Wooninc

U houdt zelf uw gegevens bij door in te loggen op Wooniezie. Het is belangrijk dat u uw gegevens actueel houdt en dat uw gezinssamenstelling en inkomen kloppen. Deze informatie is bepalend bij het toewijzen van een woning.

Uw naam, geslacht, burgerservicenummer en geboortedatum kunt u niet zelf aanpassen. Ook niet als u een typefout heeft gemaakt. Om deze gegevens aan te passen, komt u langs op ons kantoor met uw identiteitsbewijs. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken.

Ik ben mijn inlognaam en/of wachtwoord kwijt. Wat kan ik doen?

Algemeen

.

Wooninc

Neem voor uw inlognaam contact met ons op. Weet u wat u inschrijfnummer is? Houd dit dan bij de hand. Wij geven u de inlognaam door. 

Het wachtwoord kunt u zelf opvragen via Wooniezie.

Ik ga samenwonen, maar sta alleen ingeschreven. Kan mijn partner bij mijn inschrijving gezet worden?

Algemeen

.

Wooninc

Dat kan, u kunt uw partner zelf toevoegen aan uw profiel op Wooniezie. Vergeet niet om ook het inkomen van uw partner bij uw verzamelinkomen op te tellen. Heeft u allebei een inschrijving? Dan kunt u de inschrijvingen samenvoegen.

Wij staan samen ingeschreven, maar we gaan uit elkaar. Wie mag de inschrijving houden?

Algemeen

.

Wooninc

U kunt uw inschrijving splitsen. U kunt dit zelf regelen via de website van Wooniezie. U kunt ook een afspraak maken om langs te komen. De inschrijving kan niet gesplitst worden als u een woningaanbieding heeft of de inschrijving geblokkeerd is.