Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /mnt/ceph-ganesha/sites/w/wooninc/htdocs/wooninccorporate/jaarbericht2012/classes/twitter/twitter.class.php on line 403

Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /mnt/ceph-ganesha/sites/w/wooninc/htdocs/wooninccorporate/jaarbericht2012/classes/twitter/twitter.class.php on line 409
Wooninc Jaarbericht 2012

#wooninc

RT @VandeWella: De kunst van het gelukkig oud zijn @WoonincVitalis De Horst/Kronehoef met pilot Nieuw l Talent https://t.co/AVN6xrV5pI. @ED

Omdat dit mede een voorwaarde is voor continuïteit is ons doel vooral ook het waarborgen van een goede kwaliteit van onze woningen. Daarnaast is het natuurlijk van belang voor het woongenot van onze huurders.

Het na te streven kwaliteitsniveau is mede afhankelijk van de ouderdom van de woningen en het toekomstperspectief (sloop, verkoop, renovatie). Wij onderscheiden ons met ons onderhoud met een full service concept. Dat betekent dat de kosten voor rioolontstopping, dakgootreiniging (voor senioren), groenonderhoud, opplusregeling, glasbreuk, etc. onderdeel zijn van onze service. Daarnaast kent Wooninc. een ruim beleid voor zelf aangebrachte veranderingen.

Een bepaald percentage van de huuromzet reserveren wij jaarlijks voor planmatig, periodiek en serviceonderhoud. In 2012 was dit 18%. Voor 2013 wordt uitgegaan van circa € 900 per woning. Een deel daarvan  is voor (klein) service- en cyclisch onderhoud, waarvan de feitelijke uitgaven in 2012 iets meer dan 8% bedragen (ruim € 3,6 miljoen). Het groot onderhoud aan 118 woningen Vlokhoven is in 2012 naar volle tevredenheid van de huurders afgerond. Na de zomer is gestart met het groot onderhoud aan 53 woningen in de Generalenbuurt. Tegelijkertijd loopt de voorbereiding voor het groot onderhoud van 197 woningen Woenselse Heide. Volgens planning zal na de zomer 2013 gestart worden met de uitvoering.
In 2012 is verder gestart met vernieuwing van de badkamers, keukens en de technische installatie van de 85 appartementen aan de Generaal Knooplaan. Het ontwerp voor opwaardering van de maisonnettes en het winkelcentrum Wielewaal in Geldrop is in 2012 afgerond. De uitvoering is voorzien begin 2013. De verbetering en de opwaardering van de gevels is afhankelijk van de bouwvergunningsprocedure.

Herbestemming
Het besluit om vier maisonnettewoningen aan de Geldropseweg in Eindhoven te slopen voor nieuwbouw is teruggenomen. In plaats daarvan worden met JOEP de woningen gerenoveerd en de winkelruimte op de begane grond omgezet in drie atelierwoningen. Aan Hemelrijken hebben drie voormalige prostitutiepanden een herbestemming gekregen als atelierwoning. De belangstelling daarvoor onder studenten van de Desig Academy was groot. Dat is aanleiding geweest om in 2013 drie winkelpanden aan de Geldropseweg in Eindhoven eenzelfde bestemming te geven.

Twee bewoners aan het woord over wonen en ontwerpen aan het Hemelrijken:
Massoud Hassani, afgestudeerd aan de Design Academy en won in 2011 de publieksprijs bij de Graduation Show en  Nando Dolleman, afgestudeerd aan het Hout- en Meubelcollega en student aan de Design Academy.

Al meer dan twee decennia hanteren wij de Opplusregeling die inhoudt dat senioren voor kleine aanpassingen in de woning een beroep op ons kunnen doen. In 2012 verwerkten wij 132 aanvragen met een totale investering van € 65.000.

In 2012 zijn we een dienstverleningsovereenkomst aangegaan met schoolbestuur Skozok voor het beheer en onderhoud van haar 31 schoolgebouwen in de regio. Skozok kan daardoor de focus richten op de onderwijsfunctie, haar kerntaak. Voor ons is het onderdeel van dagelijks beheer van vastgoed, een belangrijk deel van onze kerntaak.