Koos in Kastanjehof

Koos Smulders  woonde meer dan 50 jaar in hetzelfde huis in Leende dat ze met haar man zelf liet bouwen. “Als je daar dan uit moet, is dat moeilijk. Uiteindelijk kun je wel afstand nemen en weet je dat het goed zo is. Toch ligt mijn hart wel in Leende.”

Mijn lust en mijn leven

Sinds drie maanden woont Koos in Wooninc.Plus Kastanjehof in Geldrop. In haar appartement vallen de fraaie, ingelijste borduurwerken op die Koos zelf maakt. “Eerst scan ik een foto in en vervolgens maak ik er met mijn Apple computer een borduurpatroon van. Soms gaat het wel om 360.000 borduursteken. Ik werk er elke dag aan en ga soms zelfs een halve nacht door.”

Zorgen dat je fit blijft

“Drie jaar geleden heb ik heb twee herseninfarcten gehad”, vertelt Koos. “Toen moest ik naar een verpleeghuis. Ik heb er echt alles aan gedaan om weer gezond te worden. Gelukkig heb ik nu nergens meer last van. En ik zorg ook wel dat ik fit blijf. Elke ochtend een half uur fietsen op de hometrainer en veel lopen. Ik ben een echt buitenmens dus dat is geen straf. Je moet ook zorgen dat je geestelijk fit blijft. Daarom lees ik nog steeds elke dag het Eindhovens Dagblad om te weten wat er speelt. En op mijn computer leer ik ook nog steeds nieuwe dingen.”

Lekker mijn eigen gang gaan

“Ik woon hier erg tevreden op de begane grond. Dat wilde ik ook graag. Ik heb een schitterend uitzicht op de Kleine Dommel. Ik zie de eendjes, de konijnen. Laatst zag ik zelfs een vosje. Fijn is dat Kastanjehof zo dichtbij de winkels en het centrum van Geldrop ligt. Elke dag ga ik er wel even uit. Je kunt ook in de gezellige ontmoetingsruimte eten maar ik kook zelf erg graag. Lekker eten waar ik zelf zin in heb.”

Koos in Kastanjehof Koos in Kastanjehof
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.