duurzaam

Als het gaat om duurzaamheid dan dragen wij ons steentje bij. Samen met andere partners en de gemeente streven naar Eindhoven energieneutraal in 2040. De methodiek die partijen daarbij hanteren is die van de The Natural Step. Wij doen dat onder meer door te investeren in verschillende vormen van duurzame energie.

De meest effectieve is het goed isoleren van nieuwe woningen en na-isoleren van bestaande woningen bij onderhoud. Of door bij vervanging te kiezen voor cv-ketels met een hoger rendement.

Zonnepanelen

Veel van onze hoogbouwcomplexen lenen zich goed voor zonnepanelen waarmee we energie opwekken voor de verlichting van de gemeenschappelijke ruimten en galerijen. Zoals onlangs in Wooninc.Plus Jean Sibelius. Maar eerder ook al op het dak van De Grijze Generaal. Hier ligt 230 m2 zonnepanelen waarmee energie wordt opgewekt voor de parkeergarage. En op het dak van Wooninc.Plus Cees van Lienden ligt 160 m2 aan zonnepanelen.
In Geldrop zijn Maison St Cyr en Magdalenahof voorzien van zonnepanelen. De investeringen worden gedekt uit de opbrengst van de verhuur van onze daken aan de mobiele telefoonproviders. Per saldo betekent de energieopwekking lagere servicekosten voor de bewoners. Dat past weer in ons streven naar betaalbaarheid.

Windenergie

De proef met windenergie op het dak van ons oude kantoor is niet succesvol gebleken. Deze vorm van duurzame energie levert binnen de stad nog te weinig op.

Led verlichting

Nadat eerder ons kantoor is voorzien van LED-verlichting is nu ook het eerste (en grootste) woongebouw voorzien van LED. In samenspraak met de bewoners is Wooninc.Plus Pieter Eiffhuis voorzien van ledverlichting. Hier zijn bijna 400 armaturen voorzien van LED verlichting. Dit levert jaarlijsk naar verwachting een besparing van bijna 50.000 kWh per jaar op. Per saldo een besparing in de servicekosten voor de bewoners. De ervaring die we hier opdoen gaan we ook gebruiken voor onze andere woongebouwen.

Het Nieuwe werken

Wooninc. is ingericht op Het Nieuwe Werken. Door te werken met flexibele werkplekken en de mogelijkheid thuis te werken wordt efficiënter gebruik gemaakt van de ruimte. Ook werken wij zo veel mogelijk digitaal.

15 tips om energie te besparen >

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.