26 culturen eten samen in Kastanjehof

17-10-2016

Tijdens het Nationaal Integratiediner op 13 oktober kwamen verschillende culturen samen om te eten. Iedereen bracht een zelfgemaakt gerecht mee om van elkaars gerecht én cultuur te proeven. In Geldrop kwamen ruim 120 inwoners naar het Integratiediner in Wooninc.Plus Kastanjehof.

De gerechten zijn net zo divers als de deelnemers; maar liefst 26 verschillende culturen aanwezig. Het samengestelde feestmaal bestaat uit bijna 100 verschillende gerechten. Naast Syrische Koppa, Filipijnse Kip Abodo en Maleisische pasteitjes staan ook de Oudhollandse pannenkoeken en zuurkoolstamppot op tafel.

Integratiediner draait om het verbinden van mensen

Lekker eten is de basis maar de achterliggende gedachte is groter. Het diner wordt geopend door Irene van Donselaar van de LEVgroep. 2 vrijwilligers uit Egypte en Syrië ondersteunen haar in hun eigen taal. Irene benadrukt dat het Integratiediner niet alleen draait om het heerlijke eten maar ook om contact maken met elkaar.

Andere culturen leren kennen

Niemand heeft een vaste zitplaats, dus de bezoekers mengen zich. In gesprek over eten, taal en cultuur leren zij meer over elkaar. Enkele Syrische mannen dansen op traditionele muziek en uiteindelijk sluiten er ook een paar dappere Nederlanders aan. Aan het einde van de avond wordt het verhaal van voormalig vluchteling Kefela uit Eritrea verteld. Het verhaal maakt indruk en spoort mensen aan te vragen naar het verhaal van een ander. “Wat een prachtig initiatief”, laat een enthousiaste bewoonster weten. “Dit zouden we vaker moeten doen!’

Ontmoeten in Kastanjehof

In samenwerking met de LEVgroep haalde Wooninc. het Integratiediner naar Geldrop. Met succes, het aantal deelnemers is bijna verdriedubbeld ten opzichte van vorig jaar.  In de ontmoetingsruimte van Wooninc.Plus Kastanjehof worden het hele jaar activiteiten georganiseerd. Buurtbewoners zijn van harte welkom, ook om gewoon even een kopje koffie te drinken. Dit alles is mogelijk door de hulp van vrijwilligers en in samenwerking met diverse organisaties uit de wijk.


 

Fotografie door Cor Vitalis

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.