50-jarig jubileum van Wooninc.

01-05-2014

Op 1 mei 2014 is het precies 50 jaar geleden dat Beter Wonen, Patrimonium en Eindhoven, toen nog drie zelfstandige woningcorporaties, beter bekend onder de noemer ‘de woningbouw’, besloten dat het een goed idee was om een ‘werkapparaat’ op te richten. Tot die tijd voerden bestuurders – veelal vrijwillig en onbetaald – zelf alle werkzaamheden uit die te maken hadden met het verhuren en onderhouden van woningen. Ze haalden zelf elke week de huur op bij de bewoners, spraken met de gemeente over bouwplannen, met aannemers over onderhoud en schilderwerk en deden soms zelfs opzichterswerk. Dat kun je je nu niet meer voorstellen.

Stichting Gemeenschappelijk Woningbeheer
Het werkapparaat werd Stichting Gemeenschappelijk Woningbeheer Eindhoven en Omgeving genoemd. Op dat moment hadden wij nog alleen woningbezit in Eindhoven. De ambitie was om ook in de regio een actieve rol te spelen. Dat kwam alvast tot uiting in de toevoeging: en omgeving. Voor die tijd een voor de hand liggende en duidelijke naam, maar later niet echt meer ‘hip’ te noemen.
De ontwikkelingen in de loop der jaren hebben geleid tot fusies tussen de drie corporaties en uiteindelijk tot een fusie met het werkapparaat Wooninc.

We gaan gewoon door met ons werk. Wat we als Wooninc. 50 jaar - en vanaf onze oorsprong al meer dan 100 jaar - doen, is ons inzetten voor onze kern taak: fatsoenlijk en betaalbaar wonen voor degenen die daarvoor van ons afhankelijk zijn in stad en regio Eindhoven. Een gezamenlijke prestatie van alle medewerkers die bij Wooninc. werken en hebben gewerkt.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.