Activiteiten voor senioren tijdens Week Tegen Eenzaamheid

28-09-2015

Deze week is de Week Tegen Eenzaamheid. Honderden organisaties en vrijwilligers in het land organiseren activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Als verbinder in de wijk organiseert ook Wooninc.Plus gezellige activiteiten in de woongebouwen in Eindhoven. In samenwerking met diverse (wijk)organisaties kunnen senioren genieten van een gezellige dag. Bijna 600 ouderen uit Eindhoven hebben zich aangemeld.

Seniorendagen in Eindhoven

Op 7 locaties in Eindhoven wordt een seniorendag georganiseerd in en rondom de ontmoetingsruimten van Wooninc.Plus. Deze woongebouwen liggen verspreid in diverse wijken van Eindhoven. Senioren uit de wijk Prinsejagt kunnen bijvoorbeeld voor 4 euro deelnemen aan een Engelse dag in Wooninc.Plus Pieter Eiffhuis. Zij kunnen de hele middag genieten van muziek onder het genot van een kopje koffie, een Engelse high tea, dansdemonstraties en een borrel.

Ook in de Eindhovense buurten Hemelrijken, Bennekel, Meerhoven, Blixembosch, Achtse Barrier en Eckart liggen Wooninc.Plus gebouwen waar gezellige seniorendagen zijn gepland. Senioren kunnen elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, genieten samen van een lunch of diner en culturele voorstellingen bekijken op het gebied van theater, dans en muziek.

Meer dan 5000 activiteiten per jaar

Woonconcept Wooninc.Plus helpt ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Ontmoeten staat daarbij centraal. In Wooninc.Plus gebouwen worden jaarlijks meer dan 5000 activiteiten georganiseerd. Van een wekelijks frietuurtje tot een georganiseerde fietstocht of dansavond. Alle activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de hulp van vrijwilligers en in samenwerking met diverse organisaties uit de wijk. Wooninc. ondersteunt dit met de inzet van een professionele activiteitenbegeleider.

Voor bewoners én de buurt

De ontmoetingsruimten van Wooninc.Plus staan het hele jaar open voor buurtbewoners en vervullen een verbindende rol in de wijken. Buurtbewoners kunnen langskomen voor een kopje koffie of deelnemen aan een van de vele activiteiten die door Wooninc.Plus worden georganiseerd.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.