Alle huurwoningen krijgen energielabel

18-04-2011

EINDHOVEN - Alle huurwoningen krijgen nog dit jaar een energielabel. Dit is conform de Europese regelgeving, waarin is opgenomen dat alle woningen in de landen die zijn aangesloten bij de Europese unie van een energielabel moeten worden voorzien. Om vast te kunnen stellen welk label voor een woning geldt, dient elke woning geïnspecteerd te worden. Op basis hiervan wordt bepaald hoe energiezuinig een woning is en aan de hand daarvan wordt een label toegekend. De labeling moet vóór 1 januari 2012 klaar zijn.

De inspectie van de woningen van Wooninc. wordt uitgevoerd door medewerkers van Atriensis. Zij werken volgens een in de regelgeving vastgelegd opnameprotocol. Er worden foto’s gemaakt van de buitenzijde van de woning en van de centraleverwarmingsketel. Dit om te kunnen vastleggen dat bepaalde energiebesparende voorzieningen inderdaad in een woning aanwezig zijn. Wooninc. kan op basis van de afgegeven labels bekijken welke maatregelen eventueel nodig en mogelijk zijn om de woningen nog energiezuiniger te maken. Hoe minder energie de woning verbruikt, hoe minder energiekosten onze huurders hoeven te betalen. Via de website www.ep-online.nl hebben huurders later dit jaar zelf inzicht in het energielabel van hun woning.

Omdat alle woningen geïnspecteerd moeten worden, maakt Wooninc. tevens van de gelegenheid gebruik om te noteren welke veranderingen in de woning zijn aangebracht. Voor een goede registratie worden met goedkeuring van bewoners hiervan foto’s gemaakt. Dit is vooral van belang wanneer een woning vrijkomt voor verhuur. Natuurlijk heeft het vastleggen van veranderingen geen gevolgen voor de huurprijs die bewoners verschuldigd zijn. Eventuele veranderingen die tot huurverhoging leiden, worden pas bij een nieuwe huurovereenkomst doorberekend.

Huurders kunnen voor meer informatie over deze wet- en regelgeving terecht via de volgende websites:
- Wikipedia
- SenterNovem

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.