Begeleid wonen voor jongeren met autisme

02-04-2015

Iedereen heeft behoefte aan een eigen plekje. Toch is zelfstandig wonen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Jongeren met autisme willen ook graag het huis uit en zich onafhankelijk van hun ouders of verzorgers kunnen ontwikkelen. Door samen te werken met de juiste partijen zorgt Wooninc. dat ook jongeren met een vorm van autisme zelfstandig kunnen wonen.

Woonintiatief van ouders ondersteunen

Stichting Wooniniatief Waalre is een groep ouders uit Waalre en omgeving. Zij zetten zich in om jongvolwassenen met een vorm van autisme of een licht verstandelijke beperking begeleid zelfstandig te laten wonen. Wooninc. ondersteunt dit project van harte en realiseert in Aalst-Waalre 10 huurappartementen én een gemeenschappelijke woonkamer waar de jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Jongeren met autisme kunnen er zelfstandig wonen met begeleiding door o.a. Amarant zorg. Zijn zullen een paar keer per week samen eten in de gezamenlijke woonkamer.

Begin maart hebben we het hoogste punt gevierd met de toekomstige bewoners. Deze zomer kunnen ze gaan verhuizen! Er zijn inmiddels 9 appartementen verhuurd en Woonintiatief Waalre is nog op zoek naar één nieuwe bewoner met zorgindicatie ZZP VG 3. Neem voor meer informatie contact op met Wooninitiatief Waalre via stichtingwiw@gmail.com

Kantoor omgebouwd tot studio’s voor jongeren

Het voormalige kantoor van Wooninc. is in 2014 getransformeerd tot 59 zelfstandige studio’s voor jongeren in OLV8. Hiervan zijn 34 studio’s verhuurd aan Stumass, Capito Wonen en IVA Wonen. Zij zetten zich in om jongeren met een vorm van ASS succesvol te laten studeren, werken en zelfstandig te laten wonen. JP is een van de bewoners. "Van alleen wonen en eenzaamheid houd ik niet. Dan verpieter ik. Ik heb graag mensen om me heen. Wel ben ik gevoelig voor mijn omgeving zoals voor geluiden en geuren, net als mensen met Asperger. Gelukkig houden we hier rekening met elkaar."
 

Er zijn nog enkele studio’s in OLV beschikbaar voor jongeren met autisme. Kijk voor meer informatie op de website van Stumass, Capito Wonen of IVA Wonen.
 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.