Benchmark: Wooninc. efficiënte organisatie

27-11-2015

Wooninc. blijft een efficiënte organisatie. Onze kosten voor bedrijfsvoering zijn met € 821 per verhuureenheid (VHE) in verhouding laag. Door een incidentele last wel meer dan in 2014. Reden daarvoor: de eenmalige kosten van de fusie met Woningstichting de Kempen. Gemiddeld zijn de woningcorporaties in Nederland € 925 per VHE kwijt.

De benchmark geeft ook een oordeel over de kwaliteit van de dienstverlening. Het gemiddelde huurdersoordeel van de corporaties is een 7,4. Voor Wooninc. is dit net als vorig jaar een 7,3. Dit oordeel is gebaseerd op drie deelprocessen:

Focus op betaalbaarheid

Uit de benchmark blijkt een sterk verband tussen huurdersoordeel en de kwaliteit van de woning. Uit eerder onderzoek blijkt dat onze huurders ook over de kwaliteit van de woning overwegend positief oordelen. Wooninc. is dan ook niet voornemens om te bezuinigen op onderhoud. De recente objectieve vastgoedkwaliteitsmeting bevestigt de goede kwaliteit. De middelen de we per saldo overhouden investeren we in nieuwbouw en betaalbare huren. Beschikbaarheid en betaalbaarheid zijn immers belangrijke doelstellingen in onze focus.
 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.