Beschikbare huurwoningen voortaan via Wooniezie

12-01-2016

Wooninc. gaat haar beschikbare huurwoningen vanaf 1 februari 2016 aanbieden via www.wooniezie.nl. De website www.kansrijkhuren.nl komt hiermee te vervallen. Op Wooniezie worden op dit moment alleen nog de woningen van Compaen, WoCom en Woonpartners getoond. Ook Trudo gaat hierbij aansluiten, in april woningstichting ‘thuis en later dit jaar sluit ook Woonbedrijf aan. Helpt Elkander uit Nuenen en Bergopwaarts en Volksbelang uit Helmond gaan ook meedoen. Woningzoekenden hebben dus voortaan via één website een overzicht van beschikbare woningen in een grote regio.

Binnen het stedelijk Gebied Eindhoven (bestaande uit de 9 gemeenten: Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre) is afgesproken om voor de woonruimteverdeling gezamenlijk één website te ontwikkelen. Met als doel om woningzoekenden eenvoudig en transparant inzicht te geven in het aanbod van sociale huurwoningen. De bestaande website Wooniezie, de gezamenlijke woonruimtebemiddelingswebsite van Helmond en omgeving wordt hiervoor uitgebreid.

Verschillende manieren van toewijzen

Op Wooniezie staan niet alleen huurwoningen, maar ook koopwoningen, nieuwbouwwoningen, bedrijfsruimtes, parkeerplaatsen en garages. De woningen worden op 4 verschillende manieren aangeboden: het optiemodel (plaats in de wachtrij is bepalend), het aanbodmodel (inschrijfduur is bepalend), het lotingmodel (gelijke kansen voor iedereen), en direct te huur (wie het eerst komt, het eerst maalt).

Wooninc. blijft het grootste deel van de woningen vooralsnog gewoon toewijzen via loting. Onze seniorenwoningen gaan we wel aanbieden via wachtlijsten (optiemodel). De woningzoekenden die hiervoor nu op een wachtlijst staan, worden in februari persoonlijk benaderd.

Alle Eindhovense corporaties sluiten aan

Na Wooninc. en Trudo sluiten later ook ‘thuis en Woonbedrijf uit Eindhoven, Bergopwaarts en Volksbelang uit Helmond en Helpt Elkander uit Nuenen aan. De woningcorporaties Volksbelang en Woonbedrijf gaan vooralsnog alleen het woningaanbod op de website publiceren. Woningenzoekenden die op een woning willen reageren, worden dan doorgelinkt naar de website van de betreffende woningcorporatie. Bij deze corporaties dient de klant zich dus nog apart in te schrijven. Bij de woningcorporaties die volledig aansluiten is dat niet nodig.

Woningzoekenden worden persoonlijk geïnformeerd

Alle woningzoekenden die in 2015 via Kansrijk Huren op een woning hebben gereageerd, worden door ons nog persoonlijk geïnformeerd. Dat geldt ook voor de woningzoekenden die op een wachtlijst staan voor een specifieke seniorenwoning in Eindhoven, Geldrop en in De Kempen.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.