Bouwen in eigen beheer aan Ekenrooisestraat

13-06-2012

Eindhovens Dagblad 13 juni 2012

door Wout van Arensbergen

WAALRE – Waalrenaren kunnen de komende jaren aan de Ekenrooisestraat in Aalst deelnemen aan een nieuw bouwproject volgens het principe van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Op de plek waar nu nog restanten van de Christoffelschool en Openbare Basisschool Ekenrooi staan, zouden in 2015 25 tot 30 middeldure woningen opgeleverd moeten worden.

De raad moet volgende week nog goedkeuring geven aan het collegevoorstel. Maar na de commissievergadering van gisteravond lijkt dit slechts een formaliteit. Een dergelijk project werd eerder ook in Waalre-Noord opgeleverd. Maar die woningen waren vooral bestemd voor starters. De woningen aan de Ekenrooisestraat zijn specifiek bedoeld voor ‘jonge senioren’, benadrukt wethouder Ton Bonouvrié. De toekomstige bewoners van de koopwoningen zijn vijftigtot 55-plussers die nog vitaal genoeg zijn om niet alle voorzieningen om de hoek nodig te hebben. De huizen - ongeveer tussen de 200.000 en 350.000 euro - krijgen veelal één woonlaag zodat de bewoners alle voorzieningen gelijkvloers hebben en er oud kunnen worden.

Het merendeel van de woningen wordt door middel van CPO gebouwd. Dat houdt in dat een groep particulieren - georganiseerd in een vereniging of stichting - een bouwlocatie koopt en gezamenlijk in eigen beheer met zelf gekozen partners zonder winstoogmerk, woningen ontwikkelt en laat bouwen. Ongeveer vijf kavels komen beschikbaar voor overige particuliere bouwplannen.

De gemeente houdt rekening met de groene omgeving van het Beekdal en bestaande bouw. Daarom haalde een plan van Wooninc. het niet. De woningcorporatie wilde het dichter bebouwen met huurzorgwoningen voor ouderen. De gemeente vindt dat met het bouwproject op het Brabantiaterrein al aan die behoefte wordt voldaan. Wooninc. mag op basis van eerdere afspraken wel als eerste bepalen of ze meedoet met de plannen.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.