Catharina zoekt hulp bij de buren

24-08-2012

Eindhovens Dagblad 24 augustus 2012

door Jan Speelman

EINDHOVEN – Het Catharina Ziekenhuis zoekt hulp bij de buren om de parkeerproblemen op het eigen terrein op te lossen. Bezoekers worden doorverwezen naar het appartementengebouw de Grijze Generaal, pal naast het ziekenhuis.

„Op piektijden is het erg druk op ons parkeerterrein”, staat op flyers onder bezoekers aan het ziekenhuis worden verspreid. „Wij proberen u zo goed mogelijk te voorzien van een parkeerplaats, maar zijn helaas beperkt in de capaciteit.”

Wie geen plek kan bemachtigen wordt doorverwezen naar de Grijze Generaal. Op de achterkant van de flyer staat zelfs een kaartje met de kortste route naar het wooncluster.

Verrassend genoeg is ontwikkelaar Wooninc blij met de aanloop van parkeerders. „Het is een prima oplossing”, zegt een woordvoerder van de corporatie. „ Onder het gebouw is namelijk een openbare parkeerkelder gevestigd met voldoende capaciteit. Het parkeren daar is geen probleem. De bewoners hebben een eigen parkeerterrein, en voor de commerciële ruimtes in het gebouw zijn er voldoende parkeerplaatsen.” Volgens beheerder P1 gaat het om 344 plaatsen. „Het enige puntje is de bewegwijzering”, aldus de woordvoerder vanWooninc, dat zelf ook in de Grijze Generaal is gevestigd. „Mensen weten vanuit de parkeerkelder niet hoe ze bij het ziekenhuis moeten komen. Daar willen we zo snel mogelijk iets aan doen, via bordjes en een looproute.”

„Het is vooral ’s middags tussen een en drie druk op de parkeerplaatsen”, zegt woordvoerder Roel Rambags van het Catharina Ziekenhuis. „Omdat goede parkeervoorzieningen volgens ons horen bij gastvrijheid besteden we daar extra aandacht aan. Sinds juli zijn er ’s middags twee parkeerwachdoor ten die de automobilisten naar vrije plekken dirigeren. Zij proberen te zorgen voor een betere doorstroming. En over anderhalve maand worden er nieuwe slagbomen geplaatst. Er komt een sneller systeem, omdat de huidige slagbomen soms voor opstoppingen zorgen.” Wooninc heeft nog een tip voor automobilisten die onder de Grijze Generaal parkeren en naar het ziekenhuis moeten. „ Zo ver mogelijk in de kelder doorrijden tot achterin en dan de uitgang bijWooninc pakken. Dan ben je er zo.” 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.