Computerclub voor senioren in Maison St. Cyr

08-05-2015

Sinds november krijgen ouderen de kans om in hun eigen woongebouw te leren over het internet. In samenwerking met een vrijwilliger organiseren wij internet trainingen in Pieter Eiffhuis en Kastanjehof. Binnenkort start ook in Maison St. Cyr een computerclub, voor en door bewoners.

Computerclub voor senioren

‘Op feestjes kun je vaak je kleinkinderen niet bijhouden als zij het hebben over hun nieuwe smartphone met apps. Maar ook ouderen kunnen dat leren’, zegt bewoner Wim Janssen enthousiast. Toen Wim de vacature voor vrijwillige internet trainer las voelde hij zich direct aangesproken. Maar over de invulling had hij een ander idee. Hij bedacht de computerclub waar senioren geen lessen volgen maar samen komen om van elkaar te leren.

‘Iedereen heeft weer andere dingen waar hij of zij goed in is dus zo vullen we elkaar mooi aan. Samen kunnen we op de hoogte blijven van nieuwe appjes en mogelijkheden. Het moet vooral ook gezellig zijn.’ In Maison St. Cyr zitten genoeg bewoners met ervaring. Maar ook beginners zijn welkom bij de computerclub. In kleine groepjes, ingedeeld op niveau en onderwerp, kan iedereen iets nieuws leren. De onderwerpen die aan bod komen bepalen de bewoners samen.

Ruim 20 aanmeldingen

Deze week hielden Wim Janssen en medebewoonster Anja Egelink een introductie in de ontmoetingsruimte van Maison St. Cyr. Daarna hebben maar liefst 21 bewoners zich aangemeld om mee te doen met de computerclub. Vanaf eind mei start de computerclub en komen de bewoners elke woensdagmiddag bij elkaar in de ontmoetingsruimte.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.