Cultuur proeven in Magdalenahof

08-10-2015

Vanavond komen verschillende culturen samen om te eten tijdens het Nationale Integratiediner. Mensen uit verschillende culturen brengen een zelfgemaakt gerecht mee om van elkaars gerecht én cultuur te proeven. In Geldrop hebben ruim 40 wijkbewoners met verschillende culturen zich aangemeld om een hapje mee te eten.

Nationaal Integratiediner

In samenwerking met de LEVgroep haalt Wooninc. het Nationaal Integratiediner naar Geldrop. Vanavond sluiten ruim 40 wijkbewoners aan in de ontmoetingsruimte van Wooninc.Plus Magdalenahof. Lekker eten is de basis maar de achterliggende gedachte is groter. Eten speelt een belangrijk rol in het verbinden van mensen. Deelnemers proeven van elkaars gerechten, maken een praatje en leren meer over elkaars cultuur. Het Integratiediner gaat om het vieren van verschillen tussen mensen en verbinding.

Ontmoeten in Wooninc.Plus Magdalenahof

Het Integratiediner start vanavond om 18:00 uur in de ontmoetingsruimte van Wooninc.Plus Magdalenahof. Het diner past bij het Wooninc.Plus woonconcept, waarbij ontmoeten centraal staat. In Wooninc.Plus gebouwen worden jaarlijks meer dan 5000 activiteiten georganiseerd. Van een wekelijks frietuurtje tot een georganiseerde fietstocht of dansavond. Alle activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de hulp van vrijwilligers en in samenwerking met diverse organisaties uit de wijk. Wooninc. ondersteunt dit met de inzet van een professionele activiteitenbegeleider.

Voor bewoners én de buurt

De ontmoetingsruimten van Wooninc.Plus staan het hele jaar open voor buurtbewoners en vervullen een verbindende rol in de wijken. Buurtbewoners kunnen langskomen voor een kopje koffie of deelnemen aan een van de vele activiteiten die door Wooninc.Plus worden georganiseerd.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.