Dansen tot er blosjes op de wangen staan

22-02-2016

Ook al ben je een muurbloempje. Tijdens de dansmiddag in 't Hemelryck lokt de muziek je toch de dansvloer op. Vijftigplus en balend van een saaie zondagmiddag? Ga dan eens naar de maandelijkse dansmiddag in Stadshof 't Hemelryck. Gastvrij, gezellig en swingend, van het eerste tot het laatste plaatje van dj Wim. Op maandag 28 maart (tweede paasdag) wordt het tienjarig bestaan van de 'discomiddag voor ouderen' uitbundig gevierd.

Het is leuk om als 'muurbloempje van het ED' de tientallen dansende paren te observeren. "We trekken zo'n tachtig tot honderd mensen per middag", vertelt Jo Radivojevic die tien jaar geleden het initiatief nam voor de dansmiddag en met haar man Milenko in het bestuur zit van bewonerscommissie Hemelrijken. "Bijna vanaf het begin is het elke maand volle bak."

Dansen in ´t Hemelryck met gastvrouw Jo

De goedlachse Jo is de gastvrouw. Maakt met iedereen een praatje maar vangt vooral nieuwkomers op. Ze stelt ze op hun gemak en brengt ze in contact met anderen. "Ik kom hier om de hele middag te dansen en om lekker met anderen te kletsen", vertelt Mieke Primus (69).

Net als haar vriendinnen Riet Slag (83) en Atie Linssen (78) zijn het 'meiden' die hun hele leven al dansen. "Ik sta thuis ook altijd te dansen, maakt me niet uit wat overburen of voorbijgangers denken", lacht Atie die er net als alle andere vrouwen piekfijn uitziet.

Dankzij de blosjes op haar wangen van inspanning en opwinding ziet ze er twintig jaar jonger uit. Voor Riet is het sinds kort geen dansen meer. Afgelopen kerst kreeg ze te horen dat ze op 'geleende' tijd leeft: botkanker zonder kans op genezing. "Maar ook al kan ik zelf niet meer de vloer op, ik blijf komen en genieten."

Wil jij ook komen dansen in ´t Hemelryck?

Het is prachtig om te zien hoe al deze dansliefhebbers met elkaar omgaan. Iedereen praat, lacht en danst met elkaar. Ook minder danslustigen, ja zelfs de ED-muurbloem, komen op de dansvloer terecht. Veel aanwezigen beperken zich niet alleen tot dansen in Hemelrijken. "We gaan ook naar 't Akkertje in Stratum, het Kraaienest in Strijp en op andere plaatsen dansen", zeggen Atie en Mieke.

Jo en Milenko Radivojevic genieten. "Het is toch mooi als je al die mensen ziet genieten. De meesten zouden anders thuis verveeld op de bank hebben gezeten.

De volgende dansmiddagen in Stadshof 't Hemelryck, Hemelrijken 290 zijn op zondag 20 en maandag 28 maart van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Bron: Eindhovens Dagblad
Foto: Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.