Wooninc.Plus De Blinkerd in beeld alternatief huidige biebfiliaal

04-06-2013

Bron: Eindhovens dagblad 1 juni 2013

EINDHOVEN – Inwoners van Meerhoven kunnen na de sluiting van het wijkfiliaal van de bibliotheek per 1 september mogelijk terecht in De Hangar en in Wooninc.Plus De Blinkerd van Wooninc. In De Hangar komen – als het aan de gemeente ligt – een leestafel met kranten en tijdschriften, een speel- en leeshoek voor kinderen en wellicht ook een ‘ruilbibliotheek’. In De Blinkerd komt mogelijk ook een leestafel. Daarnaast kunnen er nog leesvoorzieningen komen in het jongerencentrum in De Hangar en later in het nieuwe gezondheidscentrum in aanbouw. Daarover moet nog wel worden overlegd met de Stichting Gezondheidscentra Eindhoven.

De bibliotheek in Meerhoven is het eerste Eindhovense filiaal dat in het kader van bezuinigingen gaat sluiten. Tegelijk met deze sluitingen komen er in de Eindhovense spilcentra (brede scholen) steunpunten voor leerlingen met ruimte voor een educatief programma. In Meerhoven is daarover volgens bibliotheekdirecteur Thijs Kuipers inmiddels overeenstemming bereikt met zowel basisschool De Startbaan (Salto) als Het Slingertouw (SKPO).

De gemeente heeft de afgelopen weken uitgebreid onderzoek gedaan naar het bibliotheekgebruik in Meerhoven. In totaal 93 bezoekers zijn daarover uitgebreid ondervraagd. Het merendeel gaf aan niet blij te zijn met de sluiting van het Meerhovense filiaal aan het Meerbos. Er is dan ook veel onbegrip over het besluit om de bieb te sluiten. Veel inwoners van Meerhoven hebben in het onderzoek ook aangegeven straks in elk geval niet naar de centrale vestiging in De Witte Dame te gaan. Het abonnement opzeggen of naar de bibliotheek in Veldhoven gaan zijn voor veel mensen aantrekkelijker alternatieven, zo blijkt uit de enquête.

Eindhoven gaat deze maand inventariseren wat de alternatieven in Stratum, Strijp en Mensfort zijn, als de biebfilialen in die stadsdelen worden gesloten. In het najaar volgen dan de onderzoeken in de resterende stadsdelen.

> In Meerhoven zijn diverse alternatieven voorhanden als het biebfiliaal in september definitief dichtgaat .

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.