De Buurt Bakfiets in actie

11-08-2015

De Buurt Bakfiets rijdt sinds een paar weken rond in de Eindhovense wijk Kerstroosplein. Deze omgebouwde ouderwetse bakfiets kan zich op iedere straathoek ontpoppen tot een pop-up Buurtcafé! Maar waarom rijdt deze rond in de wijk?

Gemeente Eindhoven nam dit initiatief om de betrokkenheid tussen bewoners onderling en met de buurt te verbeteren. De Buurt Bakfiets helpt het versterken van relaties tussen bewoners in de wijk en stimuleert bewoners om mee te doen. De eerste weken hebben medewerkers van betrokken organisaties door de wijk gefietst, zodat de buurt kennis kon maken met de Buurt Bakfiets. Nu is het de beurt aan de buurtbewoners! Zij kunnen de Buurt Bakfiets lenen en zelfs (met hulp) ombouwen tot bijvoorbeeld een mobiele speelplaats, rijdende barbecue of groen-onderhoud fiets in de wijk.

Een rondje in de wijk

Wij ervaren dat de Buurt Bakfiets een goede uitnodiging is voor een leuk gesprek. Een medewerker van Wooninc. ging de wijk in. “We krijgen veel bekijks, leuke gesprekken en nieuwe ideeën! Bewoners zijn nieuwsgierig en willen weten wat er in hun straat gebeurt. Tijdens de rondjes in de wijk hebben we leuke informele gesprekken gehad en vertellen bewoners verhalen over de wijk. Vaak positieve gesprekken en leuke ideeën, zoals een straatbarbecue of kinderspellen.”

De Buurt Bakfiets is een initiatief van verschillende samenwerkende partijen. De Buurt Bakfiets is ontworpen door promovendi van Industrial Design aan de TU/e in opdracht van gemeente Eindhoven, zij zijn partner in het hele project. Wooninc, Woonbedrijf en Lumens in de Buurt zijn betrokken geweest bij het tot stand komen van het initiatief.

Ben jij nieuwsgierig, volg de Buurt Bakfiets dan op Facebook!

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.