Drukte bij eetpunt Maison St. Cyr Geldrop

03-02-2014

Copyright © Eindhovens Dagblad, 03-02-2014, door Martin de Bruijne

Normaal zijn er minder dan tien mensen nu schuiven meer dan veertig mensen aan voor de warme maaltijd. Een speciale actie, twee voor de prijs van één, zorgt voor flinke drukte bij het eetpunt in de ontmoetingsruimte van Wooninc Plus Maison St. Cyr in Geldrop.

In de ontmoetingsruimte van Maison St. Cyr worden verschillende activiteiten georganiseerd voor bewoners en buurtbewoners. Iedere dinsdag en donderdag kunnen senioren samen eten. Normaal gesproken schuiven vijf tot zeven personen aan. Om meer eters in huis te krijgen, bedacht beheerder Rens Kwant een speciale actie: twee mensen eten voor de prijs van één. „Meestal kook ik zelf, voor mij is het normaal ook best duur”, vertelt bewoonster mevrouw Van den Boogard. Samen met haar hulp geniet ze deze middag van een ‘heerlijk’ soepje, schnitzel met aardappeltoefjes en een toetje. Ook het echtpaar Vom Scheidt is lovend over het menu. Ze wonen in Maison St. Cyr, maar maken tot op heden nauwelijks gebruik van het eetpunt. „Iedere week is er hier frietuurtje, maar ik bak de frietjes toch nog altijd het liefst zelf”, vertelt mevrouw Vom Scheidt.

Voor veel gasten vandaag is het een eerste kennismaking. Verschillende eters geven aan dat de prijs normaal een obstakel is. „Vijftien euro is veel geld voor mij. Daar kan ik zelf meerdere dagen van koken”, zegt een van de bezoeksters. Dat ze nu voor hetzelfde geld samen met haar man kan aanschuiven noemt ze een traktatie. „We zien het nu als lekker met zijn tweetjes uit eten voor weinig geld.”

Aan tafel bij de echtparen Verdouw en Van Bragt wordt genoten van het driegangen menu.
„Koken is mijn hobby niet, lekker eten wel”, maakt Karin Verdouw duidelijk. Ze wonen vlakbij St. Cyr, maar komen normaal niet bij het eetpunt. Misschien in de toekomst wel vaker. Beheerder Kwant hoopt dat meer mensen de weg naar het eetpunt gaan vinden om samen te eten en elkaar te ontmoeten. De vrijwilligers die helpen met uitserveren zijn blij met de drukte. „Het is heel gezellig en door al dat geloop ook nog goed voor mijn conditie.”
 

Gezellige drukte bij het eetpunt van MaisonSt. Cyr in Geldrop, foto door Irene Wouters

 

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.