Eerste huurders ontvangen sleutel Heerbaan-Djept

20-02-2018
Eerste huurders ontvangen sleutel Heerbaan-Djept

De eerste bewoners van de verplaatsbare huurwoningen aan de Heerbaan in Veldhoven, ontvangen vandaag de sleutel van hun nieuwe woning. De Heerbaan-Djept is een tijdelijk huisvestingsproject, bedoeld mensen die op zoek zijn naar een woning en een sociale of economische binding met Veldhoven hebben.

Aan de Heerbaan-Djept zijn 20 zogenaamde H-One woningen gerealiseerd. Een deel van deze woningen wordt verhuurd aan statushouders. De overige 15 woningen zijn verhuurd die een sociale of economische binding met Veldhoven hebben. De eerste bewoners mogen voor een periode van twee jaar in de huurwoningen wonen om vervolgens door te stromen naar de reguliere woningmarkt.

Tijdelijk maar zeer verzorgd
De H-ONE woning heeft eigen voorzieningen, is betaalbaar en heeft als tijdelijke woning een nette uitstraling. Op de begane grond is een woonkamer met vide, keuken en badkamer. Boven bevindt zich een aparte slaapkamer. Bovendien zijn de woningen zeer energiezuinig.

Druk op sociale woningmarkt terugdringen
Wooninc. en de gemeente Veldhoven willen met het project de druk op de sociale woningmarkt niet verder op laten lopen. Vanuit haar kerntaak wil Wooninc., waar mogelijk, het tekort aan sociale huurwoningen voor eenpersoonshuishoudens terugdringen. Met het huidige reguliere woningbezit van Wooninc. in Veldhoven was dit niet mogelijk, omdat deze vooral geschikt zijn voor senioren. Samen met de gemeente zocht Wooninc. naar een snelle manier om goede, betaalbare huurwoningen voor alleenstaanden die met spoed woonruimte nodig hebben te realiseren. Deze tijdelijke oplossing gaat de verdringing van de reguliere woningzoekenden in Veldhoven tegen.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.