Eigen woning ontwerpen

08-09-2010
door Inge de Bresser BEST – Ze willen graag kleiner wo­nen. Een huis met de zon op het zuiden, een kookeiland in de keu­ken en het liefst openslaande deu­ren naar de tuin. Willem en Yvon­ne van der Linden weten al pre­cies hoe ze hun toekomstige huis in willen richten. Ze zijn twee van de tachtig belangstellenden tijdens de tweede Parkwachters work­shop van woningcorporatie Wooninc maandag.

Voor de nog te bouwen koopwo­ningen en –appartementen in de wijk Salderes in Best wil Wooninc. zo veel mogelijk input hebben van toekomstige kopers. Tijdens de eerste workshop in april richtten deelnemers naar ei­gen wensen een woning in. Deze maandag draaide het om de vier thema’s afwerking, duurzaam­heid, veiligheid en leefgenot. Veili­ge sloten, rolluiken, de wc apart van bad en douche, een schuurtje en zelfs een oplaadpunt voor een hybride auto behoorden tot de wensen.

Willem en Yvonne van der Lin­den wonen nu al in de wijk Salde­res en willen daar het liefst blijven wonen. Dat er praktisch in de ach­tertuin gebouwd wordt, is voor hen ideaal. Voor Saskia Reloe (23) en Mathijs de Leeuw (21) speelt de nieuw­bouw een grote rol bij hun keuze voor Parkwachters. Reloe: „In Best heb je veel oude woningen. Wij houden van het strakke en moder­ne van nieuwbouw.”

Ideeën tijdens de workshop halen ze uit de huidige woning. „We wil­len bijvoorbeeld de mogelijkheid van snoeren wegwerken achter plinten.” Ze weten dat er naar hun ideeën wordt geluisterd. „ Opmer­kingen die we tijdens de eerste workshop maakten, zien we nu te­rug in nieuwe plattegronden”, legt De Leeuw uit. Niet iedereen heeft al een ideaal­plaatje van de toekomstige wo­ning. „ Als we dicht bij het cen­trum zitten, het huis niet te groot is en er alles in zit wat we nodig hebben, zijn wij tevreden”, vindt het echtpaar Van de Sande.  Als alles volgens plan verloopt, start de bouw in het najaar van 2011.
 
Bron: Eindhovens Dagblad
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.