Feestelijke onthulling social sofa Kerstroosplein

08-04-2011

EINDHOVEN - Op donderdag 7 april werd naast de speeltuin op het Kerstroosplein in Stratum de social sofa feestelijk onthuld. Het bankje wordt een kleurrijk ontmoetingspunt in de wijk. Leerlingen van voortgezet speciaal onderwijs De Korenaer hebben de betonnen sofa voorzien van een zelf ontworpen mozaïek. Zij waren uiteraard ook aanwezig om de sofa feestelijk te onthullen.

De bank is in november 2010 in de achtertuin van Plein 1 gezet, zodat de leerlingen van De Korenaer deze konden mozaïeken. Wooninc. is initiatiefnemer van dit project en levert hieraan een financiële bijdrage, naast Woonbedrijf en gemeente. De leden van het Leefbaarheidsteam Kerstroosplein vinden het fantastisch dat deze social sofa in hun buurt komt te staan. Het wordt een prachtige ontmoetingsplek voor bewoners in de buurt.

Leefbaarheid
De Social Sofa is een fraai project van het gelijknamige Tilburgse bedrijf dat werkt met mensen vanuit een arbeidsreïntegratietraject. In Eindhoven is inmiddels een aantal exemplaren geplaatst in verschillende wijken. In stratum is dit nu de 1e. Met deze investering geeft de woningcorporatie Wooninc. concreet vervolg aan haar activiteiten om de leefbaarheid, burgerparticipatie, sociale samenhang en betrokkenheid in de buurt te bevorderen.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.