Flexwonen: een sterk, nieuw woonconcept

01-10-2015

In Genderhof woont een diverse mix van senioren, studenten, starters, arbeidsmigranten en alleenstaanden. Het Flexwonen biedt voor veel woningzoekenden een uitkomst. Ook zijn er bijzondere vriendschappen ontstaan in Genderhof. Jo woont al lang in Genderhof en vond het wel even spannend toen Mitch naast haar kwam wonen. Inmiddels zijn ze beste buren. 

Gezellig samen

Wooninc. verhuurt op de locatie Genderhof appartementen aan zorgaanbieder Archipel. De senioren gaan verhuizen naar twee nieuwe woontorens op locatie Zuiderpark. De meeste bewoners verhuisden al naar tijdelijke locaties. Hierdoor kwamen veel appartementen vrij. Mitch woont sinds december in een flexappartement in Genderhof. Hij heeft het er prima naar zijn zin. “Ik vind het wel leuk dat ik met en tussen ouderen woon. Mijn buurvrouw Jo is echt een schatje. Elke dag geeft ze me de krant en ik let een beetje op haar. We maken vaak een praatje en als er iets is, bel ik haar dochter.”

Het geeft een veilig gevoel

Jo is ook erg in haar nopjes met haar buurman. “Even schrok ik wel van Mitch want hij heeft een grote hond. Maar toen zei hij tegen zijn hond:  ‘Ga zitten en geef de buurvrouw een pootje’. Toen was alles goed. Nu voel ik me juist heel veilig omdat hij in de buurt is. Mitch maakt heerlijke soepjes en hij komt altijd een kommetje naar mij brengen. Ik woon hier al lang, mijn moeder heeft hier ook gewoond. Ooit ga ik verhuizen, alleen weet ik niet meer wanneer. Ik vergeet veel, ik ben ook al 92.”

Flexwonen is voor velen een uitkomst

Sandra van Lierop van Wooninc. is drie dagen per week op de Genderhof. Ze doet de intake voor de nieuwe bewoners en zorgt voor verdere begeleiding. “We letten er goed op dat de samenstelling van de bewonersgroep klopt. Het huren in een ‘bejaardenhuis’ als dit is iets voor mensen die op zoek zijn naar een rustige woonomgeving. Het gaat dan vooral om mensen uit het buitenland die hier werken, om starters, net-afgestudeerden en om mensen die ineens klem zitten. Bijvoorbeeld als je relatie voorbij is en je hebt geen recht op urgentie.”

Flexwonen werkt

Ook Mitch woonde samen in Eindhoven. Toen zijn relatie uitging, moest hij ergens anders heen. “Ik ben een rasechte Rotterdammer, maar in Brabant voel ik me helemaal thuis. Ik blijf hier want het is net iets gemoedelijker.” Mitch kan nog zeker tot eind 2017 in Genderhof wonen. Wat er daarna gebeurt, is nog ongewis. “Als alle senioren zijn vertrokken beslist Wooninc. wat er verder met de Genderhof gebeurt. Dat er behoefte is aan flexwoningen, is een ding dat zeker is“, geeft Sandra van Lierop aan.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.