Fusie Woningstichting de Kempen en Wooninc. een feit

22-12-2014

Met de goedkeuring van de Minister Wonen en Rijksdienst is de fusie van Woningstichting de Kempen (WdK) uit Bladel en Wooninc. uit Eindhoven per 1 januari 2015 een feit. De goedkeuring is mede gebaseerd op de zienswijzen van de huurdersvertegenwoordiging en andere belanghebbenden waaronder de gemeenten waar WdK en Wooninc. actief zijn. Na de fusie heeft Wooninc. ruim 9.000 woningen in de Metropool Regio Eindhoven.

Ouderen voor wonen naar Wooninc.

De uitbreiding van het bezit past heel goed in de doelstelling van Wooninc. en haar focus op betaalbare huisvesting voor ouderen. Na de uitbreiding met 764 woningen van WdK heeft Wooninc. bijna 4.000 woningen in portefeuille die speciaal bestemd zijn voor senioren en ouderen. Variërend van individueel zelfstandig wonen tot en met wonen met zorg dankzij samenwerking met zorgpartners. Huurders in de Kempen kunnen met vragen over zorg nog steeds terecht bij Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK).

Inzet op langer zelfstandig wonen

De focus van Wooninc. op ouderen is niet nieuw. Het eerste woongebouw met een woonconcept speciaal voor ouderen dateert uit 1973. Toen ‘Beschermd Wonen’, tegenwoordig ‘Wooninc.Plus’, gericht op zo lang mogelijk zelfstandig wonen met extra aandacht voor veiligheid, welzijn en zorg dichtbij. In de loop der jaren zijn onder deze noemer met succes vele complexen gerealiseerd, groot en klein. Het woonconcept beantwoordt volledig aan de door de politiek gewenste scheiding tussen wonen en zorg.

Ontwikkelingen in de Kempen

De fusie maakt dat Wooninc. investeert in onderhoud en nieuwbouw. Het 1e concrete resultaat is de geplande nieuwbouw van een Wooninc.plus complex in Reusel, gecombineerd met een zorg-unit voor ouderen die intramurale zorg nodig hebben. De voorziening voor 28 ouderen verhuurt Wooninc. aan RSZK die verantwoordelijk voor de zorg wordt.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.