Geen asbest na brand leegstaande villa

07-06-2017

In een leegstaande villa tegenover woongebouw Brabantia in Waalre is zondagavond een brand uitgebroken. De brandweer heeft het pand gecontroleerd laten uitbranden. Een kraan heeft de instabiele muren omver gehaald. Het pand is volledig door de brand verwoest. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Er is geen asbest aangetroffen.

Geen asbest

Wooninc. heeft volgens de gebruikelijke procedure direct een asbestinventarisatie uitgevoerd in het gebied rondom de brandhaard (met uitzondering van de brandhaard zelf). Tijdens de inventarisatie zijn verschillende materiaalmonsters genomen. Deze materiaalmonsters bleken na analyse geen asbest te bevatten. Het gebied rondom de brandhaard is daardoor voor medewerkers van Wooninc. vrij te betreden. Er volgt nog een aanvullend onderzoek zodra de brandhaard zelf veilig te betreden is. Verder is het terrein afgezet met bouwhekken. Rondom deze hekken zijn geen asbest verdachte materialen aangetroffen.

Opruiming

In de komende dagen richt Wooninc. zich op de opruiming van het terrein volgens de daarvoor geldende procedures. De overlast beperken we tot een minimum.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.