Genderhof wint Inspiratieprijs Flexwonen 2015

30-11-2015

Het woongebouw Genderhof in Eindhoven heeft de Inspiratieprijs Flexwonen 2015 gewonnen. Dit is een prijs voor het meest inspirerende Flexwonenproject voor onder meer EU-arbeidsmigranten. De prijs werd dinsdag 2 december uitgereikt door minister Stef Blok (Wonen).

Wooninc. verhuurt op de locatie Genderhof appartementen aan zorgaanbieder Archipel. De senioren die hier wonen gaan medio 2017 verhuizen naar twee nieuwe woontorens die op locatie Zuiderpark in aanbouw zijn.

De meeste bewoners verhuisden al eerder naar tijdelijke locaties, waardoor veel appartementen vrij kwamen. Wooninc. heeft in overleg met Archipel besloten om ook andere woningzoekenden een kans op een eigen woonplek te geven in Genderhof. Inmiddels wonen er naast senioren ook arbeidsmigranten, expats, studenten, starters en alleenstaanden.

Flexwonen voor veel woningzoekenden een uitkomst

Sandra van Lierop van Wooninc. is drie dagen per week op locatie Genderhof te vinden. Ze doet de intake voor de nieuwe bewoners en zorgt voor verdere begeleiding. “We letten er goed op dat de samenstelling van de bewonersgroep klopt. Nieuwe bewoners moeten vooral op zoek zijn naar een rustige woonomgeving en passen bij de doelgroep senioren. Het gaat vooral om mensen uit het buitenland die hier werken, om starters, net-afgestudeerden en mensen die ineens klem zitten. Bijvoorbeeld als je relatie voorbij is en je hebt geen recht op urgentie. Het Flexwonen biedt dus voor veel woningzoekenden een uitkomst.”

Inmiddels zijn er in Genderhof al diverse bijzondere vriendschappen ontstaan. De 93-jarige Jo woont al lang in Genderhof en vond het wel even spannend toen de 27-jarige Mitch naast haar kwam wonen. Maar inmiddels zijn ze beste buren. Lees hier het hele artikel.

Flexwonen voor arbeidsmigranten

Flexwonen voor arbeidsmigranten heeft de aandacht van de betrokken ministeries, gemeenten maar ook woningcorporaties. Momenteel verblijven hier in Nederland al ruim 400.000 arbeidsmigranten uit Oost-, Midden- en Zuid-Europa en dat zullen er nog wel meer worden. Lees hier meer over Flexwonen voor arbeidsmigranten.

Een prestatie waar we trots op zijn

De oproep om deel te nemen, leidde tot maar liefst 28 inzendingen. De jury heeft er daarvan 8 genomineerd. En uiteindelijk heeft Genderhof dus gewonnen. Een prestatie waar we trots op zijn, want de concurrentie was groot. Andere mooie projecten die waren genomineerd zijn onder meer het Flexhotel Zuiderpark in Rotterdam, Irenehof in Peel en Maas en The Budget Hotel in Hazerswoude-Rijndijk.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.