Gentiaan start bouw in juli

12-03-2013

Eindhovens Dagblad, 12 maart 2013

SON EN BREUGEL – De nieuwbouw voor basisschool De Gentiaan en Korein kinderopvang aan de Bijenlaan in Son en Breugel start in juli. Het nieuwe gebouw moet een jaar later in gebruik genomen worden. De bouw van woningen en een gezondheidscentrum start waarschijnlijk pas daarna. Wanneer precies is nog niet duidelijk.

De bouw van de Gentiaanschool is een van de onderwerpen woensdag 13 maart op een informatieavond over de wijk Sonniuspark; aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Directeur Michiel van Dijck van de basisschool geeft daar een toelichting op de plannen voor De Gentiaan. Hij zal vooral ingaan op het begrip ‘sterrenschool’ met verregaande samenwerking met de kinderopvang, openheid naar de buurt en flexibele schooltijden.

De bouw van de school heeft enkele maanden vertraging opgelopen door uitwerkingsproblemen, maar meer ook niet, aldus Annemie Martens, voorzitter van de raad van bestuur van schoolstichting Platóo. Wooninc. – als bouwer bij het project betrokken – heeft problemen met de nieuwe maatregelen van het kabinet-Rutte voor woningcorporaties. Zo moet het gezondheidscentrum op een andere manier gefinancierd worden omdat het om een commerciële activiteit gaat en niet om (huur)woningen. De bouw van de woningen is uitgesteld vanwege de slechte situtatie op de woningmarkt, aldus een woordvoerster vanWooninc. Wanneer er gebouwd gaat worden is nog niet zeker.

Tijdens de informatieavond vertelt Robert Visser woensdag over de toekomstplannen voor de wijk. De derde presentatie wordt gegeven door kunstenaar Jeroen Bisscheroux die het Oor heeft ontworpen dat moet verrijzen op de geluidswal langs de A50. Ook zijn er informatietafels over deze onderwerpen. Ook het ontwerp voor de nieuwe speeltuin wordt daar gepresenteerd.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.