Goed nieuw sociaal plan

24-09-2010
EINDHOVEN 21 september 2010 - Wooninc. heeft in nauw overleg met Stichting Huurdersplatform Wooninc. een nieuwe basis voor een sociaal plan ontwikkeld dat de rechten en vergoedingen regelt die huurders krijgen bij herstructurering. “We hebben een nieuw basis sociaal plan. Dat was ook nodig want het vorige dateerde uit de jaren negentig. Een sociaal plan regelt de rechten en vergoedingen die huurders krijgen bij herstructurering. Zo is dan direct duidelijk wat wel en niet mogelijk is”, zegt Kees Willems, lid van het dagelijks bestuur van Stichting Huurdersplatform Wooninc., tevreden.
 
Basisplan staat maar het blijft maatwerk
Het oude plan was echt aan vernieuwing toe. Daarom ging een werkgroep aan de slag. In diverse rondes zijn conceptplannen aangescherpt en verbeterd. “We hebben nu een goed sociaal plan”, aldus Kees Willems”, maar hij benadrukt: ”Het blijft altijd maatwerk. Bij een flat spelen immers hele andere zaken dan bij laagbouw.”

Eén van de beste
Het basis sociaal plan geldt voor alle huurders van Wooninc. waar nog geen afspraken mee zijn gemaakt. Zodra er in een wijk of woongebouw een herstructurering plaatsvindt, wordt het plan op maat aangepast. Kees Willems geeft aan: “Ik heb een aantal plannen van andere corporaties bekeken en volgens mij is dat van Wooninc. nu één van de beste van Nederland. Met name de participatie en inspraak zijn erg goed geregeld. We hebben er alle vertrouwen in.”

Nieuw speerpunt wordt het energiebeleid
“Het komende jaar is energiebeleid voor de SHW een speerpunt. Belangrijk is dat alle woningen afzonderlijk worden gelabeld en dat er dan investeringsplannen komen om voor alle woningen op een zo hoog mogelijk energielabel uit te komen, dus zo energiezuinig mogelijk. Dat is een ambitieus plan dat veel daadkracht vraagt. Maar het is wel heel zinnig. Door lagere energielasten dalen de totale woonlasten voor de huurders en neemt het comfort toe. Daarnaast is het ook goed voor het milieu. De eerste concrete actie kan dan zijn om alle woningen te voorzien van dubbel glas. Zeker bij de oudere woningen scheelt dat al veel”, stelt Kees Willems.
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.