Goede opbrengst zonnepanelen dak Wooninc.Plus Jean Sibelius

08-05-2014
Goede opbrengst zonnepanelen dak Wooninc.Plus Jean Sibelius

Wooninc. heeft eind vorig jaar het dak van het Wooninc.Plus gebouw Jean Sibelius bekleed met zonnepanelen.  De panelen leveren boven verwachting op. Sinds eind december hebben zij - in de wintermaanden - al bijna 8.000 kWh opgeleverd. Dat is een besparing van circa € 1.800 op de algemene energiekosten.  

Op het dak van Wooninc.Plus Jean Sibelius liggen twee hele lange rijen aan zonnepanelen. De verwachting was dat deze jaarlijks 20.000 KWh aan duurzame energie zouden opleveren. Die opbrengst wordt dus zeker behaald. Op dit moment onderzoeken we ook de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op andere Wooninc.Plus gebouwen. 

Besparing op servicekosten
Wooninc. heeft ook al positieve ervaringen opgedaan met  het plaatsen van zonnepanelen op andere woongebouwen. Op het dak van Wooninc.Plus Cees van Lienden is vorig  jaar 160 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst . En op het dak van De Grijze Generaal tegenover Winkelcentrum Woensel ligt in totaal 230 vierkante meter. De zonnepalen worden via een constructie iets van het dak geplaatst. Daardoor kunnen ze op warme dagen beter worden gekoeld en kan uiteindelijk een hoger rendement worden behaald. De zonnepanelen leveren ook energie op bij bewolkt weer. De opbrengst komt ten goede aan het energieverbruik in verschillende algemene ruimtes,  dus dat levert de bewoners een kostenbesparing op hun servicekosten.

Duurzame energie
Wooninc. investeert niet alleen in zonne-energie, maar ook in andere vormen van duurzame energie. Zo hebben we eerder een proef gedaan met het gebruik van windenergie. Op ons oude kantoor aan de Onze Lieve Vrouwestraat is een hiervoor een windmolen op het dak geplaatst. Deze vorm van duurzame energie levert echter binnen de stad nog te weinig op. 
Daarnaast is bij alle investeringen die wij plegen in nieuwbouw en onderhoud verbetering van de woningisolatie punt van aandacht. Betere isolatie dus lagere woonlasten. 

The Natural Step
Leidraad voor ons handelen is de aanpak van The Natural Step. Kern daarin is door kleine stapjes te zetten bij te dragen aan de duurzame wereld voor toekomstige generaties. Dat past bij ons maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij proberen wij een balans te vinden tussen sociale belangen, financieel-economische resultaten en het milieu. Uiteindelijk streven is buurten in stand te houden waar onze bewoners zich thuis voelen, waar het aangenaam wonen is. Met kwalitatief goede woningen, een hoge ruimtelijke kwaliteit van de omgeving en weinig storingen en technische problemen. Deze indicatoren dragen immers in hoge mate bij aan de tevredenheid en leefbaarheid in en reputatie van een wijk.
 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.