Gratis internetles voor ouderen

06-09-2016

Ouderen zijn steeds vaker online, maar nog niet iedereen heeft de voordelen van het internet ontdekt. Jammer, want het internet vergroot je wereld en kan een belangrijke rol spelen in contact maken met anderen. Om ouderen meer kennis van en vertrouwen in het internet te geven biedt Wooninc. gratis internetlessen aan in Eindhoven en Geldrop.

Zo lang mogelijk zelfstandig

Wooninc. zet zich in om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Kennis van het internet speelt hierin een belangrijke rol. ‘Banken, verzekeraars en de overheid gaan er vanuit dat burgers hun zaken zelf online kunnen regelen. Ouderen zijn nu nog vaak afhankelijk van hun kinderen. Maar nieuwe mogelijkheden voor sociaal contact zijn misschien nog wel belangrijker voor ouderen’, vertelt Wilbert van der Heijden die de lessen gaat verzorgen.

Wilbert van der Heijden heeft veel ervaring met het geven van internetlessen aan ouderen. Hij doet dit al jaren, vrijwillig. ‘Veel ouderen hebben niet in de gaten wat ze missen. Wanneer ze meer weten over het internet gaat er vaak een wereld voor ze open. Ik vind het prachtig om ze hiermee te helpen.’

Internetlessen in Eindhoven en Geldrop

De internetlessen zijn gratis en worden gegeven in de ontmoetingsruimten van woongebouw Wooninc.Plus Pieter Eiffhuis (Eindhoven) en Wooninc.Plus Kastanjehof (Geldrop). Ook ouderen uit de buurt zijn van harte welkom. Begin oktober is er een informatiebijeenkomst en een week later starten de lessen. Ouderen kunnen zonder aanmelding deelnemen.

Informatiebijeenkomst

Maandag 3 oktober 10.00 uur in Pieter Eiffhuis, Herodotusplein 1 in Eindhoven.
Donderdag 6 oktober 10.00 uur in Kastanjehof, Kastanjehof 2 in Geldrop.

Internetlessen

Vanaf 10 oktober elke maandag in Pieter Eiffhuis en elke donderdag in Kastanjehof:
10.00 uur les voor beginners
11.00 uur les voor gevorderden
12.00 uur inloopuurtje voor uw persoonlijke vragen over uw laptop, tablet of smartphone

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.