Groen licht Picuskade en uitbreiding DAF-museum

05-07-2017
Groen licht Picuskade en uitbreiding DAF-museum

Woningcorporatie Wooninc. kan verder met de ontwikkeling van een complex met ruim tweehonderd koop- en huurwoningen op het Picusterrein in Eindhoven. Ook de uitbreiding van het naastgelegen DAF-museum gaat door. De rechter in Den Bosch heeft gisteren de laatste bezwaren van buurman Peter Struik afgewezen.

Struik had een kort geding aangespannen tegen de gemeente. De buurman ziet de komst van het hoge appartementencomplex aan het kanaal vanwege zijn uitzicht niet zitten. Daarnaast vreest hij parkeeroverlast en is hij bezorgd over de brandveiligheid van het nieuwbouwcomplex en het museum.

De rechter heeft geen reden om te twijfelen aan de brandveiligheid van het bouwplan, aldus de uitspraak. Ook is hij het met de gemeente eens dat 257 parkeerplaatsen ruim voldoende is.

Wooninc. had gerekend op een goede uitkomst van het kort geding en was daarom al begonnen met de voorbereidingen van de werkzaamheden. ,,Het is een kwestie van tijd tot er serieus gebouwd gaat worden'', reageerde advocaat Peter Dorn van Wooninc. op de uitspraak.

Wooninc. hoopt dat de omwonenden de strijd staken. ,,Alles is gezegd.''

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.