Huurders in Oirschot Doen Mee!

01-03-2016

Wat vinden huurders belangrijk? Op welke manier willen ze worden betrokken? Wat verwachten ze van ons? En op welke manier willen ze zelf een bijdrage leveren? Ruim 30 huurders, buurtbewoners en samenwerkingspartners gingen maandagavond 29 februari hierover met elkaar, met medewerkers van Wooninc. en met leden van Stichting Huurdersplatform Wooninc. (SHW) in gesprek.

Wooninc. en Stichting Huurdersplatform Wooninc. zijn samen op zoek naar nieuwe initiatieven om bewoners meer te betrekken. Wij vinden het namelijk belangrijk om te weten wat bewoners bezighoudt. Eind vorig jaar hebben we reeds gesproken met een groep van 80 huurders uit Eindhoven en omgeving. Maandagavond 29 februari gingen we in gesprek met een grote groep huurders in Oirschot.

Wat vinden huurders belangrijk?
Er werd op een interactieve manier in groepjes gediscussieerd over het antwoord op de vraag: Wat is nodig zodat Wooninc. meer samen met huurders werkt aan woonplezier? De antwoorden hierop waren divers, maar onderwerpen die huurders belangrijk vinden, zijn onder meer: een goede samenwerking tussen alle partijen, duidelijke en tijdige communicatie, respect, aandacht voor de hoogte van de huur, voldoende sociale huurwoningen, goed onderhoud en voldoende groen en speeltoestellen in de wijk.

Op welke manier willen zij worden betrokken?
In de 2e ronde werd ingegaan op welke acties er nodig zijn om de samenwerking te realiseren en wie welke acties oppakt. Wat verwachten huurders van ons, op welke manier willen ze willen betrokken en op welke manier willen zij zelf een bijdrage leveren? De deelnemers gingen hierover al kort met elkaar in gesprek, maar dit krijgt nog een vervolg op woensdag 13 april. Dan worden ook de 30 huurders uit regio Eindhoven uitgenodigd die al eerder hebben aangegeven actief te willen worden betrokken bij de verdere uitwerking van deze nieuwe vorm van huurdersparticipatie.

Doet u 13 april ook mee?
Wilt u ook graag actief bij het vervolg worden betrokken en heeft u zich nog niet aangemeld? Meld u dan alsnog aan via ikdoemee@wooninc.nl of meld u persoonlijk aan via één van onze medewerkers via 040 265 44 00.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.