Huurster Eugenie Beste Buur van Nederland 2015

03-07-2015

Trots zijn wij op onze huurster Eugenie Wicherink! Uit ruim 300 nominaties is zij gekozen als Beste Buur van Nederland 2015. En terecht. Eugenie is dé verbindende factor in de wijk. Ze organiseert allerlei activiteiten waardoor mensen in de buurt elkaar beter leren kennen. Van pannenkoeken bakken voor alle kinderen tot het beheren van gezamenlijke moestuintjes.

Buurtgenoten hadden de mogelijkheid te stemmen op hun favoriete buur en dat leverde 12 proviciewinnaars op. De jury van Buurtlink heeft Eugenie uiteindelijk verkozen tot winnaar van Nederland. De jury licht toe: 'Eugenie zorgt voor verbondenheid in een multiculturele wijk. Het bijzondere is dat zij dit allemaal doet naast haar betaalde baan. Ze is daarmee een inspiratiebron voor andere buurtbewoners.'

Centraal Wonen Lismortel

Op donderdag 25 juni werd Eugenie vereerd met een huldiging in Eindhoven. Er was een feestje bij Centraal Wonen Lismortel, waar Eugenie woont. Centraal Wonen is een vorm van gemeenschappelijk wonen waar iedereen zelfstandige woonruimte heeft maar ook voorzieningen en ruimten met elkaar deelt. Een plek waar je je buren écht kent maar ook privacy hebt. Naast de titel Beste Buur van Nederland heeft Eugenie ook het energiezuinig maken van haar huis gewonnen. Deze prijs wil Eugenie inzetten voor de ontmoetingsruimte van CW Lismortel.

Een echte verbinder

Bescheiden als ze is blijft Eugenie benadrukken dat ze het niet allemaal alleen heeft gedaan. De samenwerking met en inzet van andere buurtgenoten hebben haar gebracht waar zij nu is. Dat neemt niet weg dat Eugenie een echte verbinder is én een kartrekker. Ze brengt mensen bij elkaar en laat zien wat samen leven eigenlijk betekent.

 

 

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.