Integratiediner brengt wijkbewoners uit Geldrop samen

09-10-2015

Op donderdag 8 oktober kwamen verschillende culturen samen om te eten tijdens het Nationaal Integratiediner. Iedereen bracht een zelfgemaakt gerecht mee om van elkaars gerecht én cultuur te proeven. In Geldrop kwamen ruim 50 wijkbewoners naar het Integratiediner in Wooninc.Plus Magdalenahof.

In samenwerking met de LEVgroep haalde Wooninc.Plus het Nationaal Integratiediner naar Geldrop. Met succes, want ruim 50 wijkbewoners aten gezellige mee in de ontmoetingsruimte van Wooninc.Plus Magdalenahof. Het diner werd geopend door Irene van Donselaar van de LEVgroep. Zij benadrukt dat het Integratiediner niet alleen draait om eten maar ook om contact maken. ‘Niemand heeft een vaste zitplaats vanavond. Als je opstaat om eten te halen is je stoel beschikbaar voor anderen en kun je zelf ook weer aanschuiven aan een andere tafel.’ En zo mengden de verschillende bezoekers zich.

Er was een goede mix aanwezig van bewoners en wijkgenoten met een zeer diverse culturele achtergrond. Dit zag je terug in de heerlijke gerechten. Bewoonster mevrouw De Vries eet eigenlijk nooit eten uit het buitenland, dus ze was erg nieuwsgierig naar deze avond. Veel gerechten op de goedgevulde buffetafel waren compleet nieuw voor haar. ‘Ik heb geen idee wat ik allemaal heb gegeten, maar het was hartstikke lekker! Zelf heb ik Hollandse appeltaart gebakken.’  

Ook wethouder Miranda Verdouw was aanwezig. Zij maakte oerhollandse arretjescake. Dit gerecht kende Arkan uit Egypte nog niet, maar het viel erg in de smaak bij hem en zijn vrouw. Vrijwilligster Ria was zo druk aan het werk dat ze niet in de gelegenheid is geweest om alles te proeven. ‘Maar ik heb wel recepten gevraagd, misschien kan ik het thuis namaken’, zegt ze glunderend.

Ontmoeten in Wooninc.Plus Madgalenahof

De ontmoetingsruimten van Wooninc.Plus staan het hele jaar open voor buurtbewoners en vervullen een verbindende rol in de wijken. Diverse activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de hulp van vrijwilligers en in samenwerking met diverse organisaties uit de wijk. Wooninc. ondersteunt dit met de inzet van een professionele activiteitenbegeleider.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.