Inwoners Lage Mierde praten mee over herbestemming Lindenhof

21-04-2016

Inwoners Lage Mierde lieten graag hun stem horen voor het dorp

Tijdens 3 middagen en 1 avond gingen wij met verschillende groepen in gesprek. Zo kon men meepraten tijdens een inspiratiesessie over wonen voor ouderen, wonen voor jongeren, wonen voor mensen met een beperking of andere herbestemmingsideeën.

Tijdens de eerste avond bleek al dat de behoefte om mee te praten erg groot was. Ruim 60 mensen, zowel ouderen, jongeren als professionals wilden graag meepraten over een herbestemming voor Lindenhof. In totaal hebben we met zo’n 150 mensen gesproken verdeeld over 4 sessies.

Wat willen de inwoners van Lage Mierde met de Nieuwe Lindenhof?

Na een warm welkom en inleiding in de kapel werd tijdens een rondleiding door het gebouw een indruk gegeven van de huidige situatie. Direct kwamen bij de deelnemers al enthousiaste ideeën op zoals het samenvoegen van ruimten, activiteiten in een gemeenschappelijke tuin of het realiseren van een dakterras. Later werden hieraan tijdens een brainstorm en scenariotekenen allerlei andere suggesties toegevoegd. Men ziet graag een mix van bewoners, zoals ouderen en jongeren, wonen in de nieuwe Lindenhof. Dat mag door elkaar heen of per vleugel gesitueerd zijn.

Iedereen de we hebben gesproken is zeer betrokken bij het gebouw en vindt het belangrijk dat de nieuwe Lindenhof van én voor de gemeenschap is. Zo geeft men de voorkeur aan gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een huismeester, ontmoetingsruimte, tuin en activiteiten. De kapel moet absoluut worden behouden en voor alle inwoners toegankelijk blijven. Net als andere openbare ruimten (zoals dorpskamer, bibliotheek, winkel- of zorgvoorziening).

Wooninc. ziet af van eerste recht op koop
De bijeenkomsten in Lindenhof hebben dus veel en bruikbare informatie opgeleverd. Er blijken kansen voor herbestemming van de huidige Lindenhof. Wij zien echter af van het eerste recht op koop van Lindenhof.
De voornaamste reden daarvoor is dat het onderzoek uitwijst dat de huidige staat van het gebouw niet aansluit op de woonwensen van de potentiële doelgroepen. Daarnaast voorzien wij belemmeringen voor de toekomstige verhuurbaarheid van de locatie in het dorp. In het commerciële segment zien wij echter kansen, waarbij onze verwachting is dat een marktpartij de herontwikkeling oppakt. De verhuur en het beheer van de aanleunwoningen naast Lindenhof gaat gewoon door.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.