Irritatie over geparkeerde autos

26-10-2012
Irritatie over geparkeerde autos

Eindhovens Dagblad, vrijdag 26 oktober 2012

door Jan Speelman

EINDHOVEN - Bezoekers en personeel van de Grijze Generaal in Woensel parkeren dagelijks in de woonwijk rond het gebouw. De buurtbewoners zijn het meer dan beu. „Kijk, nou kan ik er alweer niet uit”, roept een geïrriteerde bewoner van het Generaal Taylorpad als we passeren. Er staan tal van auto’s geparkeerd rond zijn uitrit, ook op de stoep. „Ik zet nu een schroef achter de banden”, zegt hij half grappend.

„De zaken staan hier scherp”, stelt buurtbewoner Frank deWit uit de Generaal Stedmanstraat. „Gisteren kon een moeder met een kinderwagen haar huis niet uit omdat er een auto pal voor de deur stond.” De aannemer die om de hoek aan de weg werkt was zo behulpzaam om gelijk een enorm betonblok op de stoep te plaatsen.

Veel bewoners van de straten rondom het gebouw De Grijze Generaal (tegenover winkelcentrum Woensel) zijn het beu, zegt De Wit. Elke werkdag staan er tientallen auto’s van medewerkers van de bedrijven in de Grijze Generaal in de wijk. En dat terwijl er meer dan genoeg plek is in de 344 plaatsen tellende parkeergarage onder het complex. Het is erg rustig in de garage, zo blijkt. Jan van de Donk, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het Generaal Taylorpad: „Lang niet alle mensen die hier werken, hebben een pasje. Die parkeren gewoon in de woonwijk.”

De Wit, voorzitter van de Huurders Belangen Vereniging de Stedman, noemt de medewerkers en bezoekers van de Voedsel en  Waren Autoriteit (VWA) en Wooninc. als veelplegers. Om hun verhaal kracht bij te zetten, wijzen de twee op de betonblokken die her en der op de stoepen in de omgeving geplaatst zijn. „Door de aannemer die hier aan het werk is. Anders kunnen de vrachtwagens er niet meer door. Er staan auto’s op de stoep geparkeerd.” Zowel de VWA als Wooninc zijn op de hoogte van het probleem, zo leert navraag.

„Het is vervelend om dit te horen, want ik had juist de indruk dat er de laatste tijd geen klachten waren”, aldus een woordvoerder van Wooninc. „We hebben hier intern duidelijke afspraken over gemaakt. De medewerkers in de buitendienst hebben een parkeerkaart, en de anderen is verzocht om met de fiets of openbaar vervoer te komen. En áls ze dan in de woonwijk parkeren, moeten ze daar normaal parkeren en geen overlast veroorzaken. Ik parkeer daar ook elke dag, er is altijd plek. En het zijn per slot van rekening openbare parkeerplaatsen, iedereen mag daar parkeren.”
 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.