Kerstroosplein in Eindhoven vergroent eigen buurtje

27-09-2016

Buurtbewoners in ‘ons buurtje’ Kerstroosplein in Stratum nemen initiatief om hun eigen buurt te vergroenen. De grijze stenige straten hadden tot voorheen nog geen voortuintjes waardoor sommige straten nogal somber oogden. Op initiatief van Stichting Huurdersbelangen Kerstroosplein/de Roosten komt hier verandering in. Er zijn nieuwe voortuintjes aangelegd.

Samen voortuintjes aanleggen tijdens burendag

Op zaterdag 24 september, tijdens de burendag, ging de buurt aan de slag met het vergroenen van de straten. Met de buurtbakfiets bracht een groep vrijwilligers plantjes, koffie, thee en iets lekkers rond én hielp de deelenemende bewoners met het aanleggen van de voortuintjes. Het resultaat: een gezellige en groene buurt!

Buurtinitiatief samen met Wooninc. en gemeente

Het buurtinitiatief werd samen met de hulp van Wooninc. en de gemeente gerealiseerd. Wooninc. zorgde ervoor dat de voortuintjes vorm kregen door tegels weg te halen en zwarte grond voor de planten te storten. Vanuit de gemeente zijn subsidies beschikbaar gesteld om verschillende plantjes aan te schaffen. Vervolgens nam de buurt het op zich om samen met de andere bewoners de voortuintjes aan te leggen.

“Bijna de helft van de buurt doet mee”

“Bijna de helft van de bewoners heeft zich aangemeld voor het initiatief in de buurt. Dat is natuurlijk al best veel, maar we hebben liever nog meer deelnemers. Over een jaar willen we het initiatief nog eens aankaarten bij de bewoners die nu niet meedoen. We hopen dat zij toch enthousiast zijn geworden en dat we de straten dan nóg groener kunnen maken.” Geeft één van de initiatiefnemers aan.

Brabants stoepje

De huizen in Kerstroosplein hadden voorheen een zogenoemd karakteristiek ‘Brabants stoepje’ met rode klinkers op de plek waar nu de voortuintjes aangelegd worden. Om de straten te vergroenen, kwam de buurt met het idee om voortuintjes aan te leggen.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.